Nakon jučerašnje pobjede nad Vrijednosnicama Osijek, košarkaši Zadra u 13. kolu ABA lige danas od 19 sati gostuju u Zagrebu kod Cedevite. 

Uoči ovog kola Cedevita je držala treće mjesto na ljestvici regionalne lige s učinkom od devet pobjeda i tri poraza, dok je Zadar držao peto mjesto s omjerom 6-6.

- Igramo protiv najbolje ekipe u Hrvatskoj i to je za nas veliki izazov. Roster im je prepun kvalitete. U utakmicu ulazimo rasterećeni, bez imperativa, ali s ogromnom željom da se suprotstavimo Cedeviti na najbolji mogući način. Uz borbenost i kvalitetu igre koju pokazujemo u posljednje vrijeme, potrudit ćemo se nastaviti pobjednički niz - kaže trener Zadra Aramis Naglić.

U dosadašnjim međuobnim susretima u regionalnoj ligi Cedevita je slavila devet, a Zadar šest puta. Od sedam utakmica igranih u Zagrebu, Zadar je tri puta odnio pobjedu.

- Trebamo igrati timski, maksimalno organizirano. Ne treba nam neka posebna motivacija za Cedevitu i želimo nastaviti niz dobrih igara. Našim navijačima želimo pokloniti pobjedu za Božić, ali ćemo za to morati odigrati na visokoj razini - poručuje Mislav Brzoja.