Veliku priliku imao je Zadar pobijediti Cedevitu u Zagrebu i da nije bilo spornih sudačkih odluka i nesreće na samom kraju utakmice, to bi se i ostvarilo. Nakon neriješenog rezultata kojim se otišlo u produžetak Ivanov donosi Zadru prednost 96:93. Špralja radi nesportsku pogrešku, Stipanović promašuje oba bacanja, a potom suci sviraju i Bosticev peti prekršaj, vrlo dvojbeno, nakon što su mu na sličan način svirali četvrti, u trenutku kada se Musa diže na tricu. Zadrova klupa luduje te suci sude tehničku pogrešku. Musa pogađa tri od četiri ponuđena bacanja i dodaje još jednu tricu i slobodno bacanje za vodstvo 100:96. Kad sve izgleda gotovo Zadrov antijunak pogađa tricu a potom i iznuđuje Cherryjev prekršaj u napadu. Šest sekundi prije kraja Božić pogađa oba bacanja, Cedevita izbodi loptu sa strane a Ukić prolazi poput Bašića kao pored duha i pogađa za konačnih 102:101.

Ovakvom raspletu prethodilo je nekoliko ključnih čimbenika koji su Zadar zaustavili na putu prema pobjedi. Prvo, neigranje Vukovića (ozljeda), zatim Krajinina 5. osobna pogreška početkom četvrte četvrtine, a i crna serija Lovre Bašića, koji je u drugoj četvrtini zapucao tri nerezonske trice. Unatoč svemu Zadar je bio bolji suparnik i zaslužio je novu pobjedu. Bodovi se nažalost ne pišu, ali ostaje vjera u visoke domete ove momčadi u nastavku ABA lige.

Trener Naglić iznenadio je s Kraljevićem u početnoj postavi. Od samog početka krenulo je loše - Murphy je vezao tricu i dva poena, Božić je smanjio na 5:2, a Krušlin s dvije trice digao na velikih 11:2. Naglić zove minutu odmora, ubacuje Ivanova i Krajinu umjesto Kraljevića i Božića i slijedi serija od čak osam zadarskih poena - trica Ivanova i Bostica i dva poena Knowlesa. Zadar hvata priključak i još jednom pokazuje svoju najveću kvalitetu ove godine - nema izgubljenih situacija.

Druga četvrtina kreće tricom Prestona Knowlesa, al i mini-serijom Muse koji vraća prednost Cedeviti na 29:25. Veliku hrabrost u tim trenucima pokazuje Luka Božić, koji se bez straha zabija u srce Cedevitine obrane i niže uspješna polaganja. Cedevita siluje vanjski šut, a Zadar ima novu seriju 8:0, do 29:33. Samo su višak hrabrosti i pomanjkanje mudrosti Lovre Bašića, koji iz uglavnom nerezonskih situacija promašuje tri trice u nizu, sačuvali su Cedevitu od veće razlike - Ivanov i Božić zaslužni su što Zadar na odmor ide s prednošću 42:47.

Naglić je čak osam minuta u drugoj četvrtini odmarao ponajboljeg igrača do tog trenutka, Joshuu Bostica. Da je to bio dobar plan pokazuje ulazak u treću četvrtinu, u kojoj Amerikanac (na kraju postigao 28 poena) ulazi u seriju pogodaka, krađa, asistencija te Zadar na njegovim krilima dolazi do 7 poena razlike polovicom treće četvrtine. Kada je Ivanov 2:44 prije njezinog kraja pogodio tricu za 59:69, učinilo nam se da će Zadar slomiti Cedevitu po obrascu Olimpije i Budućnosti. No Zagrepčani su kvalitetni na svim pozicijama i kad im se poklopi kao večeras začas uđu u seriju, ovog puta 13:2, pa u posljednju četvrtinu idu s minimalnom prednošću, 72:71.

Veliki hendikep za Zadar je rani peti prekršaj Kristijana Krajine, pa se Zadrani uzdaju u ostatak rostera ionako sužen neigranjem Vukovića. Nakon trice Krušlina tri vrhunska poteza vuče Knowles - prvo varka i asistencija Božiću umjesto šuta trice, a Nichols radi namjerni prekršaj. Nakon dva pogođena bacanja Božića, Knowles driblingom lomi Stipanovića i pogađa s distance, a potom i asistira Špralji za 78:85. Nažalost, opet slijedi serija Cedevite i 85:85 tri minute prije kraja. Bostic iz kontakta (koji je mogao biti suđen kao prekršaj) pogađa za 85:87, potom mu se sudi prekršaj na Musi (a nije morao biti suđen), pa Zagrepčani opet imaju egal. Nitko ne uspijeva realizirati porednost pa se tim rezultatom ide u produžetak.

Šteta za bodovima koji Zadar ostavljaju izvan zone četiri vodeće momčadi, a još više šteta lošeg ulaska u sezonu koji će zadarskoj momčadi možda i presuditi da na kraju ne vidi Final four. Iako kvalitetom, dokazala je to i večeras, zaslužuje tamo biti.