Ovog vikenda dva zadarska košarkaška prvoligaša odigrat će čak - tri utakmice. Košarkaši Zadra već danas rano poslijepodne igraju kod Vrijednosnica Osijek (16.30), da bi sutra navečer u Zagrebu već u 19 sati imali veliki ispit protiv Cedevite. Dvije utakmice u dva dana nikada nisu sretno rješenje, pogotovo kada se radi o vezanim gostovanjima i putu kojeg Zadrani moraju prijeći. Stoga se očekuje da će trener Zadra Aramis Naglić danas malo i kalkulirati s igračima koji su manje igrali, kako bi glavnini momčadi sačuvao svježinu za utakmicu ABA lige.

KK Jazine Arbanasi sutra igraju možda i utakmicu odluke. Nakon serije 0-10 vrijeme je da Zadrani počnu dobivati u seriji ako razmišljaju o opstanku. Subota je najbolja prilika za dobar početak jer im u goste dolazi jedina momčad koja kao i Jazine do sada ima samo poraze - Ribola-Kaštela. Najveći problem domaćinima je to što još uvijek ne znaju - gdje će se utakmica igrati!

- Temperature u Jazinama ne zadovoljavaju minimum koji propisuje HKS. U pravilniku stoji 16 stupnjeva Celzijusovih, može se igrati i kad je između 12 i 16 uz privolu gostiju, no mi smo ovih dana trenirali na 2-3 stupnja. U takvoj situaciji nismo mogli ni imati ozbiljne treninge, pa smo se jučer i danas preselili na u Višnjik 3. Ako se utakmica bude ovdje igrala, to će biti praktički neutralan teren, kaže trener Luka Buajs.

Obje momčadi imaju veliki pritisak, pogotovo Jazine-Arbanasi, budući da Kaštela zbog dosadašnjih izgubljenih utakmica protiv lošijih momčadi samo matematika drži izvan troje posljednjih koji će napustiti ligu. Međutim, ako Jazine sutra izgube utakmicu i one će moći praktički opisati sezonu.

- Iako izgleda dosta loše, mi u slučaju pobjede imamo solidnu situaciju jer nam u ostatku sezone svi izravni konkurenti dolaze u Zadar. Imamo dobar raspored, moramo biti strpljivi i koncentrirani do kraja. Naravno, iz iskustva znam da je najteže igrati utakmice u grču pritiska, ali iz ove kože ne možemo, kaže Bujas.
Momčad još uvijek ne gubi elan, te je 7-8 standardnih prvotimaca spremno iznijeti teret sutrašnje utakmice. Utakmica je u 18 sati, još se uvijek ne zna u kojoj dvorani.