U subotu je u Zagrebu na Pešćenici održan 26. Božićni turnir, međunarodni hrvački turnir za dječake i kadete, na kojemu su nastupile 33 ekipe, ukupno 198 natjecatelja iz Slovenije, Grčke, Srbije, Mađarske, Češke, Rumunjske, Poljske, Moldavije, Italije, Bugarske i Hrvatske.

S obzirom na navedenu konkurenciju naši hrvači nisu imali lak zadatak za kraj sezone: Roko Strika do 66 kg u konkurenciji osam hrvača ostvario je dvije pobjede i jedan poraz te ovim rezultatom osvojio treće mjesto kroz repasaž natjecanja. Roko je prvu pobjedu ostvario protiv Davida Broža iz Češke, zatim je od Mihaela Salajca iz HK Hrvatski dragovoljac izgubio,  a kako je Salajec izborio finale omogućio je Roku borbu u repasažu protiv Josipa Gretića iz HK Lika, što je Roko iskoristio na najbolji mogući način i pobjedom došao do trećeg mjesta.

Josip Šumski (do 53 kg), inače naš aktualni prvak Hrvatske grčko-rimskim načinom i srebrni u slobodnom načinu hrvanja, na ovom međunarodnom turniru imao je odličnu pobjedu protiv Domagoja Pretkovića iz HK Vindija. U borbi protiv Masima Manchia iz Italije upisao je jedan nesmotreni poraz nakon dvije izgledne mogućnosti za pobjedu, što ga je kasnije koštalo nastavka natjecanja.

Moreno Kolega (do 73 kg), aktualni prvak Hrvatske, upisao je dva poraza protiv Alessandra Oleija iz Italije i u repasažu od Davida Molanara iz HK Partizan te se oprostio od ovog međunarodnog turnira. Šime Urić (do 47 kg) u prvoj borbi protiv Vanje Kuručev iz HK Partizan upisao je poraz a kako Vanja nije nastavio pobjede do finala i naš Šime je završio ovo natjecanje bez medalje.

Možemo biti zadovoljni samim tim što smo ove godine osvojili 92 medalje (22 zlata, 29 srebrnih i 41 brončane), a samo sa jednog natjecanja nismo se vratili sa osvojenom medaljom, iksitču iz kluba. Najvažnija natjecanja u godini bila su prvenstva Hrvatske na kojima su ove godine osvojili 16 medalja u svim uzrasnim kategorijama osim u uzrastu kadeta i to 2 zlata, 4 srebra i 10 brončanih medalja. Međunarodni turnir Zadar open doživio je svoje 6. izdanje i ostvario sva očekivanja.

Nakon kratke stanke između Božića i Nove godine nastavljaju s klupskim pripremama i nestrpljivo očekuju novu sezonu natjecanja.