Tradicionalni božićni malonogometni turnir Futsal Čarolija ovih će blagdana doživjeti svoje 20. izdanje. Drugu godinu zaredom održat će se i revijalna utakmica zadarskih nogometnih internacionalaca predvođenih Danijelom Subašićem i Ivanom Santinijem, koji će pod imenom Zadarska dica 23. prosinca u dvorani Mocire igrati protiv zadarskih nogometaša okupljenih pod ime OŠ Voštarnica. Upravo toj školi bit će namijenjen sav prikupljeni novac, o čemu su jutros u prostorijama Turističko-informativnog centra govorili ravnateljica škole Irena Dukić, predsjednik Udruge za mali nogomet Zadarske Županije Marko Šimurina te zadarski nogometaši Dragan Župan i Tomo Gluić.

- Ovo je prava čarolija jer je mali nogomet bitan za naš grad, okuplja puno mladih i starih, daje nam osjećaj zajedništva i jednakosti. Nadamo se da ćemo i uz pomoć ovih sredstava, nakon akcija koje smo već proveli, uspjeti omogućiti našim štićenicima nastavu dostojnu svakoga od njih, rekla je ravnateljica Dukić.

Dragan Župan rekao je da će se odazvati brojni zadarski nogometaši koji igraju u inozemstvu, Nažalost, igračima iz Španjolske i Italije u to vrijeme traje sezona, pa će oni sa svojim kolegama biti prisutni duhom.

- Ove godine imamo rekordnih 100 prijavljenih ekipa, od čega su 72 muške. Za razliku od prošle godine kad su išle na masovnost, djevojke su ove godine odlučne osvojiti turnir pa su koncentrirale snagu u šest ekipa. Drago nam je što će kao jedna momčad nastupiti KK Jazine-Arbanasi. Željeli smo okupiti sve četiri zadarske momčadi, vjerujemo da ćemo u tome uspjeti u sljedećim izdanjima, najavio je Šimurina.

Turnir će se ove godine moći pratiti na platformama Facebook (FutsalZADAR), Instagram (futsalzadar) i Web stanici futsalzadar.com.

Izvlačenje parova održat će se u petak 15. prosinca mb a Trgu Petra Zoranića, prije početka koncerta grupe Forum.