Zadarske malonogometašice iz Futsal Super Chicks jučer su odigrale utakmicu prvog kola na turniru Kutija šibica. Na putu prema obrani finala, u kojem su prošle godine igrale, Zadranke su pobijedile zagrebačku Uspinjaču rezultatom 2:1 i tako izborile četvrtfinale.

- Imali smo problema u igri jer nam se nekoliko cura priključilo na ovom turniru kojima je ovo prvi put ozbiljniji susret sa malim nogometom. U vodstvo smo došli preko Ćubić u 10 minuti nakon kornera. Uspinjača je zaprijetila sa dvije situacije u prvom poluvremenu ali je odlična vratarka Adamović reagirala odlično i pokazala se kao veliko pojačanje za ovu sezonu. Mi smo imali tri dobre prilike za povećati vodstvo ali Gruica, Barbir i Ćubić nisu uspjele zatresti po drugi put mrežu Uspinjače. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću 1:0. U drugom poluvremenu smo pali fizički i to nas je na kraju skoro koštalo pobjede, izvijestio je trener Luka Marinović.

Uspinjača je uspjela izjednačila pogotkom Pemper u 31 minuti i vratiti stvari na početak. Poslije još nekoliko dobrih prilika u drugom poluvremenu Zadranke jednu uspijevaju iskoristiti i dolaze u vodstvo od 2:1 u 36 minuti pogotkom Ane Petrović, na asistenciju Petre Barbir. Vodstvo su zadržale do kraja pa će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja ŽNK Viktorija Supersport-ŽNK Agram Zagreb.

Futsal Super Chicks-MNK Uspinjača Zagreb 2:1.
Strijelci : Ivana Ćubić i Ana Petrović - Pemper.
Igrale su Adamović (gk),Mateja Žilić (c), Ana Petrović, Ivana Ćubić, Petra Rudić, Ana Gruica, Kristjana Kolgjeraj i Petra Barbir. Treneri Luka Marinović i Josip Pedić. Vođa puta: Miro Surać.