U svrhu približavanja košarkaškog sporta osoba s invaliditetom objavljen je promotivni video Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom "Zadar". 

- Videom smo htjeli ukazali na koji način bavljenje košarkom utječe na poboljšanje kvalitete života kod osoba s invaliditetom. Mišljenja smo da je bavljenje sportom i rekreacijom temeljna obaveza prema našem tijelu, a posebno kod osoba s invaliditetom. Košarka u kolicima je aktivni sport za osobe s invaliditetom, kod koje se u vrlo kratkom vremenu postižu izvanredna poboljšanja svih vrsta motoričkih sposobnosti poput brzine, snage, izdržljivosti, koordinacije, gibljivosti i preciznosti. Na osobnom primjeru možemo posvjedočiti koliko nam je košarka pomogla kod obavljanja svakodnevnih dužnosti, te ovim videom želimo pozvati sve osobe s invaliditetom da nam se pridruže i prihvate košarku kao oblik rehabilitacije i mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Kadrovi su snimljeni na utakmici prvog kola Hrvatske lige košarke u kolicima između KKOI Zadra i KKOI Kostrena, te na treninzima KKOI Zadra koji se održavaju utorkom, četvrtkom i petkom od 15:30 h do 17 h, u dvorani Jazine. Video je snimio i uredio gospodin Branimir Kamber kojem ovim putem zahvaljujemo od srca. U videu sudjeluju igrači Košarkaškog kluba za osobe s invaliditetom "Zadar", koji ove godine u prvoj Hrvatskoj ligi košarke u kolicima nastupaju s dvije ekipe. Sve dodatne informacije možete dobiti na e-mail, kkizadar@gmail.com ili na mobitel: 091/1912-201. 

Pridružite nam se, pratite nas, podržite nas! Nama je košarka spas!, poručuju iz KKOI Zadar. 


View on YouTube