Velike promjene događaju se ovih dana u zadarskom prvoligašu. Nakon skora 0-7 dosadašnji trener Neven Plantak dao je ostavku i preuzeo Alkar, vjerojatno više motiviran lošom situacijom oko slaganja momčadi u Jazinama nego blagostanjem koje ga čeka u Sinju. Mjesto trenera navodno je ponuđeno pomoćnom treneru, koji ih je lani i uveo u prvu ligu, ujedno i aktualno sportskom direktoru Jakovu Borčiću. Uvjeti ponude, među kojima je bio i pomoćnik Luka Bujas koji bi imao neke ovlasti, bili su Borčiću neprihvatljivi te je on ponudu odbio, ali i dao otkaz na mjesto sportSkog direktora.

- U klubu postoji jasna hijerarhija unutar koje se odlučuje o takvim pitanjima. Ja nisam bio previše involviran u konkretnu odluku, no ono što znam jest da je gospodinu Borčiću bilo ponuđeno mjesto prvog trenera našega kluba, uz uvjet da mu Luka Bujas bude prvi pomoćnik zadužen za skauting i s određenim ovlastima na terenu. No, Jakov to nije prihvatio - kazao je čelni čovjek Jazina Dan Marinović portalu Basketball.hr.

Bujasu je tako ponuđeno mjesto prvog trenera, što je on i prihvatio.

- Bilo je dosta teško donijeti odluku, ali eve me, tu sam. Glavni problem Jazina nije taj skor od 0-7, već činjenica o kojoj je govorio i moj prethodnik Neven Plantak da nemamo dovoljno igrača za kvalitetan sparing za trening. Na prvom treningu kojeg sam vodio bilo je devet igrača. To je glavni problem.

Uvjeren je da njegova momčad ima šanse za ostanak.

- Raspored je relativno povoljan. Treba pobjeđivati kod kuće momčadi koje se bore za ostanak. Mi imamo ispred sebe po dvije utakmice sa Zagrebom i Ribolom, a u Jazine nam stižu Vrijednosnice, Zabok, Hermes Analitica i Alkar. Nisu nam sve lađe potonule i ne predajemo se. Nevjerojatno je, s obzirom na rezultate i načine na koje su neke utakmice izgubljene, kakva je atmosfera u ekipi. Na prvom treningu radni moment je bio izvrstan. Krvna slika ekipe više nego dobra. Imamo prema propozicijama pravo dovesti još jednog igrača. Tragamo za centrom. Nije to lako naći u ovom dijelu sezone. Ne želimo igrača koji će popuniti broj već donijeti prednost. Vidjet ćemo što nam se nudi, puno bi nam značilo da riješimo kvalitetno to pitanje.

Uz sve nekoliko je igrača ozlijeđeno - Josip Gulam ima slomljen nos, Mirza Sarajlija problem s mišićem noge, a Goran Fodor sa stopalom. Bujas će vatreno krštenje na klupi Jazina imati 3. prosinca kod Zagreba.