ZADAR- Među dobitnicima najviše državne nagrade na području sporta "Franjo Bučar" danas je bio Zadranin Edi Stipić. Njemu je dodijeljena godišnja nagrada kao kondicijskom treneru za rad sa zlatnim olimpijskim jedriličarima Šimom Fantelom i Igorom Marenićem.
Bio je to rezultat vrijedan Bučara, najveće trenersko dostignuće Edija Stipića koji je radio i s drugim sportašima, a koji je i sam bio vrhunski atletičar. Kineziolog ili kako bi se rekli „difovac" po struci Edi Stipić je osoba koja se stalnu usavršava, raste i razvija se. Šime i Igor bili su mu posebno nadahnuće, često je govorio dok ih je pripremao u prošlom olimpijskom ciklusu, sportaši i osobe kakve bi poželio svatko na svijetu. Za njihovu iznimnu fizičku pripremu u sezoni kada su osvojili svjetsko i olimpijsko zlato, Stipić je dobio i nagradu Grada Zadra. S najvećom državnom nagradom, Edi Stipić nastavlja raditi s braćom Fantelom kao i drugim talentiranim sportašima.
On se danas našao u društvu s Denijem Lušićem, Dinom Levačić, Edom Pezzijem, Igorom Boraskom, Ivicom Tucak, Jozom Jakelićem, Lukom Lončarom, Ratkom Kovačićem, Tihomirom Frankovićem, Valentinom Pereglin i Vladom Lisjak.
Uoči svečane dodijele nagrade, Edi Stipić je izjavio za Radio Zadar: kada sam uopće prije nekoliko godina razmišljao o nagradi Franjo Bučar i vidio na stranicama ondašnjeg ministarstva za Sport sva ta imena bilo mi je jasno kako se radi o ljudima koji su uistinu ostavili veliki trag u sportu bilo da je riječ o sportašima, trenerima ili nekakvim sportskim dužnosnicima i novinarima. Nevjerojatna je stvar biti u društvu takvih ljudi".