Zlatno i dva srebrna odličja za Luciju Klasić, tri srebrna odličja za Miu Klasić, jedno srebrno odličje za Roka Šanga i brončano odličje za Mihovila Kozulića

   

Po 9. put PK Zadar se pokazao kao odličan domaćin i još bolji organizator ovog velikog plivačkog natjecanja na svom bazenu na Višnjiku, 18. i 19. 11. 2017. Uz maksimalnu angažiranost svih članova PK Zadar, bazena Višnjik, pomoć sponzora, sudačke organizacije Kluba, starijih plivačica i plivača te velikog broja roditelja ovaj miting svake godine okuplja sve veći broj natjecatelja i gostiju. To pokazuje broj od 508 natjecatelja iz 25 plivačkih klubova iz naše zemlje i jednog plivačkog kluba iz Slovenije.

Sv. Krševan je po prvi put održan u tri dijela, što je organizacijski vrlo zahtjevno s obzirom na velik broj sudionika, no uz dobru ponudu popratnih sadržaja na bazenu (kolači, lutrija, hrana i piće izvan bazena) sve je proteklo besprijekorno i uz pohvale velikog broja posjetitelja. Natjecanje koje spada u mini Grand Prix sustav HPS-a namijenjen je mlađim natjecateljskim skupinama koje su i u Zadru pokazale da plivanje iako vrlo zahtjevan sport ima budućnost u ovom sportskom gradu.

Za PK Zadar natjecalo se 39 kadeta i mlađih kadeta koji su osim osvojenih osam odličja isplivali i odlične rezultate i više limita za predstojeće državno prvenstvo. Skoro svaka trka plivana na domaćem bazenu, ispred svoje publike, plivačima „Zadra" je bila osobni rekord. Na natjecanju su, uz spomenute, uz pratnju trenera Željka Olujića, Ivana Karavide i Danijele Kurtin nastupili: Toni Perović, Jakov Čerina, Vjeko Omelić, Leon Patrk, Lovre Babić, Niko Škarpona, Tibor Harapin, Erik Perović, Petar Jukić, Ivana Radović, Nora Stipanov, Loris Lapčić, Marcela Lovrović, Emanuela Gulan, Gabriela Gulan, Sara Zrilić, Korina Miletić, Antea Grgin, Nera Jurjević,Lara Katačić, Ana Knežević, Katarina Kozulić, Dunja Krpina, Leon Rupnik-Buterin, Ivan Klanac, Ivan Šango, David Radeka, Adrian Šaponja, Luka Barešić, Petar Jukić, Dina Volarević, Luna Brkljača, Sara Pelaić i Mara Šestan.

Jedino zlatno odličje isplivala je Lucija Klasić na 400 m mješovito (5.52,89), uz dva srebrna odličja: na 200 m leptir (2.54,94) i na 100 m leđno (1.16,59), dok je Mia Klasić isplivala tri srebrna odličja: na 400 m slobodno (4.50,98); na 200 m mješovito (2.37,53) i na 200 m leđno (2.32,73). Muški dio ekipe isplivao je dva odličja i to: Roko Šango srebrno odličje na 200 m leđno (2.20,95) i Mihovil Kozulić brončano odličje na 200 m leđno(2.34,43).

Ne treba propustiti spomenuti da su uz odlične rezultate naši natjecatelji završili preko dvadeset puta od 4. do 10. mjesta, što u budućim natjecanjima znači dobro plivanje i naravno nova odličja.

Veliki je uspjeh i troje plivača „Zadra" koji su ušli u mini grand prix poredak tj. u najboljih 10 plivača u državi u ovoj kategoriji. Na 4. mjestu GP poretka nalazi se Mia Klasić, 8. mjesto pripada Anji Vulin a na 9. je mjestu Roko Šango.