Zadar će ovog vikenda biti hrvatsko središte plivanja za mlađe kategorije - u organizaciji Plivačkog kluba Zadar na bazenu na Višnjiku održava se deveto izdanje međunarodnog plivačkog mitinga „Sv. Krševan" što se održava u povodu obilježavanja Dana grada Zadra. Program natjecanja i sama očekivanja predstavile su trenerice u PK Zadar Danijela Kurtin i Josipa Nekić.

Natjecanje počinje u subotu u 15 sati svečanim mimohodom te uručenjem prigodnog poklona plivačici Luciji Mijolović, koja se s Europskog prvenstva u Francuskoj za plivače s down sindromom vraća se četiri osvojena četvrta mjesta.

- Vjerujem da će ljubitelji plivanja i sporta imati u čemu uživati, jer nam dolazi 530 kadeta i pretkadeta iz 26 klubova iz Hrvatske i Slovenije. Čak 40 njih bit će iz PK Zadar, rekla je Kurtin.
Josipa Nekić kaže kako je ovo natjecanje svojevrstan preludij u sljedeće jubilarno 10. izdanje mitinga.

- Riječ je o najpopularnijem mini grand prixu u Hrvatskoj, što je zasluga trenera, plivača i njihovih roditelja, koji su nam uvijek od pomoći. Nadamo se dobrim rezultatima, možda nekim rekordima, no jednako tako bitno nam je da se i sudionici i navijači dobro osjećaju. Upravo zbog toga imat ćemo i popratni program s lutrijom. Naši plivači pod vodstvom Željka Olujića, Danijele Kurtin i Ivana Karavide dobro su radili, vjerujemo u dobre rezultate i puno medalja, rekla je Nekić.

Prvog dana natjecanje se održava u poslijepodnevnom terminu od 15 do 19 sati, a u nedjelju od 9 do 13 i od 15 do 19.