Zadar Outdoor Festival 2018. donosi nove destinacije, datume održavanja, discipline i iznenađenja, najavljeno je u srijedu na konferenciji u Turističko-informativnom centru.

Važnost manifestacije za zadarski turizam istaknuli su direktori turističkih zajednica Ante Rados i Mihaela Kadija. 

- Zadovoljni smo što imamo ovakvu manifestaciju, posebno u predsezoni. Zadar Outdoor Festival prati svjetske trendove i smješta zadarsko područje na kartu destinacija aktivnog odmora, istaknuo je Rados. Kadija je poručila kako joj je drago da su organizatori prepoznali pozitivnu konkurenciju i udružili snage kako bi stvorili ovaj festival. 

Zadrani i njihovi gosti, od 11. do 13. svibnja 2018. godine, imat će priliku sudjelovati u sljedećim natjecateljskim disciplinama:

11.05.2018. Zadar Sunset Run 5km i Zadar Sunset Run 10km;
12.05.2018. & 13.05.2018. Zadar Sailing Regatta;
12.05.2018. Zadar MTB Cross Country Race
12.05.2018. ZOF Olive Island Trail 7 km, ZOF Olive Island Trail 15-20km, ZOF Olive Island Trail 20- 25km;
13.05.2018. Sea Organ Swim;
13.05.2018. Kayak City Race.

- Ove godine imamo sreću što se termin održavanja poklapa s terminom Zadarske regate, stoga smo udružili snage s Jedriličarskim klubom Uskok, koji nas podržava i organizacijski, istaknula je Iva Bencun, članica organizacijskog odbora festivala. S njom se složio i Robert Sandalić, dopredsjednik JK Uskok, nadodavši kako vjeruje da će profesionalci i iskusni jedriličari svoje vještine i strast prema jedrenju uspješno prenijeti svim entuzijastima koji će se priključiti jedriličarskoj regati.

Zadarska regija već neko vrijeme radi na projektu razvoja biciklističkih staza i cikloturizma. Priča Zadar Outdoor Festivala, odlično se uklopila u projekt. Tako će se 12. svibnja biciklirati od Petrčana do Vira, a ideju o povezivanju Vira kao nove destinacije pohvalio je i Marino Rukavina iz Vir turizma.

Zadar Outdoor Festival prenosi glas o igraonici avanturizma zadarske regije izvan granica Hrvatske. Prema riječima organizatora interesa ne manjka, a prve prijave zabilježene su iz Švedske.

- Pozivamo sve zainteresirane da nas prate na društvenim mrežama i web stranici. Otvorili smo prijave, kotizacije su povoljnije za rane prijave, a bit će i iznenađenja, poručila je Bencun.