Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, Zadarske županije i Općine u Škabrnji se održala povijesna atletska utrka pod nazivom "Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara".

Na spomen svim žrtvama i stradanja od Škabrnje do Vukovara s ponosom su se trčale utrke za sve uzraste, od najmlađih predškolaca, osmoškolaca do najstarijih veterana.

Ovogodišnja utrka je uvodna utrka koja bi se trebala trčati tradicionalno po cijeloj Hrvatskoj u svim gradovima i mjestima da nikad ne zaboravimo stradanja koja smo proživjeli prije 26 godina.

- Trčeći trke po Hrvatskoj prikupljat ćemo sredstva za pomoć izgradnje i obnove sportskih sadržaja u mjestima stradalim u Domovinskom ratu, naglasio je u svom pismu prvi direktor utrke i jedan od inicijatora ove manifestacije, brigadni general Mladen Mikolčević.

Sve nazočne pozdravio je i načelnik općine Škabrnja Nedjeljko Bubnjar zahvalivši svima koji su pomogli organizaciji utrke, a posebno prvom načelniku općine Škabrnje Zoranu Gurlici i Slobodanu Mioloviću, predsjedniku Atletskog saveza Zadarske županije na trudu uloženom oko pripreme utrke. 

Na utrkama je sudjelovalo preko stotinu natjecatelja iz Škabrnje, Sukošana ,Zemunika ,Poličnika, Zadra, Gospića ,Zagreba i Osijeka. 

Svi sudionici dobili su spomen medalje, a troje najboljih i pehare koje su uručivali prvi načelnik općine Zoran Gurlica i sadašnji Nedjeljko Bubnjar.

Izaslanstvo gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, predstavljao je Kamer Halili koji je doveo nekoliko trkača da trče utrku te je poručio da dogodine na utrku dolazi gradonačelnik koji je veliki zaljubljenik u trčanje, a Škabrnju nosi u srcu. Podršku utrci dao je predsjenik Hrvatskog atletskog saveza, Ivan Veštić, naglasivši da će nakon Knina i Vukovara i Škabrnja dobiti atletska borilišta za pripreme djece.

Prije same utrke svi sudionici utrka zapalili su svijeće na spomen obilježja masovne grobnice u Škabrnji.

- Zahvaljujem svima koji su pomogli organizaciji utrke:volonterima iz Škabrnje, Osnovnoj školi Vladimira Nazora, PU zadarskoj na osiguranju utrke, Zadarskoj županiji i županu Božidaru Longinu, zaključio je Slobodan Miolović.