U četvrtak 9. studenoga na inicijativu dr.sci. Patrika Levačića, međunarodnog šahovskog majstora, u svrhu promicanja pozitivnih učinaka šaha na razvoj intelekta i sportskog duha kod djece, u OŠ Stanovi održan je „Dan šaha" koji su zajednički organizirali voditelj šahovske sekcije profesor Zdenko Sikirić i što je nadasve pohvalno učenici 8. b razreda. 

U simultanki majstora Levačića na 12 ploča svoje znanje u igri šaha okušali su članovi šahovske sekcije OŠ Stanovi koji su aktualni prvaci županije i doprvaci Dalmacije. Svi prisutni imali su priliku pogledati prezentaciju o povijesti šaha i pravilima igre.

Kao iznenađenje bio je dolazak dvojice igrača KK Zadar - Luke Tomasa i Tonija Jelenkovića u pratnji gospodina Zdenka Mičića i direktora košarkaškog kluba Zadar Željka Žilaveca.

Ravnatelj škole profesor Markica Perić uručio je zahvalnice godpodinu Levačiću i gračima, a gospodin Žilavec je školi poklonio knjigu „Krešo - legenda o Krešimiru Ćosiću" te pozvao sve učenike škole na besplatne grupne dolaske na utakmice KK Zadra.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja i majstora Levačića započela je igra te je majstor Levačić pobijedio na svim pločama u vremenu oko 80 minuta.