„Tako je dobro vidjeti te opet" zaorio je Tornado na povratku Zadra u Hram košarke u Jazinama, ovog puta u gostima, kod Jazina-Arbanasa. U onome što je unaprijed trebao biti neravnopravni susret ABA ligaša i posljednjeplasirane momčadi Premijer lige, u kojem je konačni pobjednik unaprijed poznat, ponajviše zbog skučene rotacije koju ima na raspolaganju trener domaćih Neven Plantak, bilo je dosta i vatre, pogotovo u prvom poluvremenu, kada je prednost Jazina išla i do 10 razlike. Zadar ipak ima daleko više mogućnosti kada „zagusti", a i velika prednost bili su navijači, koji su jednodušno stali na stranu „starijeg brata", iako su pozdravljali i dobre poteze momaka iz Jazina.

Najljepšu sliku ponudio je kraj susreta, kada su se igrači obje momčadi zagrlili na centru i potom pjevali s Tornadom. Teško je bilo napustiti dvoranu u tom trenutku, pa je skandiranje trajalo više minuta, a predvodio ga je preko megafona Šime Špralja.

Iako je Zadar koačni pobjednik, prao priznanje treba odati momcima koji su manje od mjesec dana u punom treningu, koje skoro pa svakodnevno napuštaju suigrači, no borbenošću nadoknađuju sve minuse. Momci u žutim dresovima vatreno su krenuli, prvo poveli pogotkom Zrnića, a onda i stekli nešto prednosti tricom Sarajlije uz dodatno bacanje i tricom Butorca, pa je tako nakon 2 i pol minute igre svijetlila prednost domaćih od 12:5. U ambijentu Jazina krila je na drugoj strani dobio Lovre Bašić, ovom prilikom član početne petorke, pa je dvjema tricama ugasio požar i smanjio na 13:10. Nakon dvije izgubljene lopte i koša Sarajlije za 15:10 vidno iznervirani Aramis Naglić na pola prve četvrtine traži minutu odmora. Uzalud, novim koševima i tricom Zrnića Jazine dižu prednost na 20:10.

Da se Zadar ne bi osramotio već u prvoj četvrtini brinu Brzoja sa sedam koševa u nizu uz tri Ivanova, pa se dolazi na podnošljivih 26:23. Broj primljenih koševa (na razini utakmice bilo bi preko 100) govori kakvu je obranu Zadar igrao u ovoj četvrtini.

U drugoj četvrtini 7:38 prije kraja Zadar hvata domaćina na 28:28, a nedugo nakon toga ide i na prvo vodstvo 30:31. Bučaj tricom opet vraća na 33:31. Nezadovoljan je sada trener domaćih Neven Plantak pa nakon jednog dosuđenog auta baca jaknu sa sebe, što Tornado prati skandiranjem. „Mi smo Zadrani, Zadar je naš", „Vino-rakija", „Jug poludi", „Dižite se, Zadrani" odzvanja tribinama kao u najslavnijim danima zadarske košarke. Zadar i dalje ne uspijeva slomiti otpor domaćina i tako dati priliku igračima s manjom minutažom - petorka Brzoja, Bostic, Božić, Ivanov i Vuković ne impresionira efikasnošću u napadu, ali barem ograničavaju Jazine-Arbanase na nešto manje poena.

Zadar na kraju gubi i ovu četvrtinu, ovog puta s jednim poenom razlike, pa je rezultat s kojim se odlazi na poluvrijeme 43:39. Kao kuriozitet izdvojimo dva igrača koja su već nakupila po četiri prekršaja, na jednoj strani Bostic (15 minuta igre), na drugoj Fodor, kojem je za taj „uspjeh" trebao tek nešto više od pet minuta.

U drugom poluvremenu - nema šale. Naglić s klupe diže Knowlesa, koji se zbog boljeg oporavka od ozljede trebao odmarati - što zbog četiri Bosticeva faula, što zbog duboke pozicije Lovre Bašića na klupi. Igra uskoro počinje poprimati ozbiljnije konture, pogotovo u obrani. Izlazi se visoko na igrače Jazine-Arabanasa kojima ponestaje snage, pa su im trice jedini pravi adut. Zadar radi seriju 10-0 i za čas je 47:53. No Jazine baš idu trice - pogađa jednu Gulam, jednu Sarajlija i serijom 11:2 vraćaju se opet na 58:56. „Hoćemo pobjedu" viče Tornado, kao da je to trebalo biti upitno, ali u ovom trenutku uopće ne izgleda bezazleno. Jedan od prijelomnih trenutaka možda je blokada Vukovića pri 56:58 i koš u sljedećem napadu, a nakon njega se javlja Kraljević koji niže dva koša zaredom pa Zadar u posljednju četvrtinu nosi kapital od jednog poena razlike - 63:64.

Jazine su minutu i pol bez koša, što Zadar koristi za odlazak na 63:71. Proplamsaji poput Dražovićeve i Sarajlijine trice tek povremeno kod domaćina bude nadu u povoljan ishod. Jazine igraju praktički sa samo sedam igrača, Fodor je opterećen s 4 osobe Dražović izlazi zbog pet, pa u nogama nije ostalo snage za preokret. Zadar na kraju rutinski privodu utakmicu kraju, s konačnim rezultatom 78:89.

Jazine-Arbanasi - Zadar 78:89
(26:23, 17:16, 20:25, 15:25)
Jazine: Dražovć 5, Zrnić 14, Butorac 9, De woods 7, Sarajlija 16, Fodor 9, Ivanov, ulam 10, Bučaj 8, Škara, Kovačević.
Zadar: Krajina 2, Vuković 18, Božić 6, Bašić 6, Bostic, Špralja 5, Ivanov 21, Kraljević 4, Brzoja 22, Jelenković, Tomas, Knowles 5.