Golom Šimurine u posljednjoj minuti nogometaši Zadra danas su svladali Jadran LP rezultatom 2:1. Zadrani tako polako plove prema vrhu ljestvice, iako će trebati pokazati mnogo više od onoga što se danas vidjelo kako bi tamo na kraju i došli.

Prvu veliku priliku Zadar je imao u 17. minuti. Jurić je izveo korner s desne strane, a Jerbić u naletu pucao preko gola. U 34. minuti Zadar je poveo golom Josipa Anića, koji je sa 6-7 metara glavom svladao gostujućeg vratara. U 42.minuti fantastična obrana Karla Jurjevića, koji je nogom refleksno skinuo udarac M. Šutala sa 7-8 metara.

U 63. minuti u igru umjesto Tokića u igru ulazi Šimurina, što se pokazalo presudnim trenutkom utakmice, iako to tada nije tako izgledalo. Gosti su, naime, 13 minuta nakon te promjene izjednačili golom Zdenka Jurčevića, koji je iskoristio dobro ubacivanje Sršena i s nekoliko metara lako poentirao. U dva navrata prijetio je Župan, ali nije pogodio, a kad se već činilo da Zadar neće do pobjede ukazao se Šimurina - Jurić je prošao s desne strane, na petercu pronašao Šimurinu koji glavom pogađa za konačni rezultat.

Na kraju dodajmo kako je Zadar napustio jedan od najboljih strijelaca posljednjih godina Želimir Terkeš. Nakon 259 utakmica i 80 golova u dresu Zadra, Terkeš karijeru nastavlja u bugarskom prvoligašu Lokomotiv kao pomoćnik treneru Brunu Akrapoviću.

Drugi župenijski trećeligaš, biogradski Primorac, danas je iznenađujuće na svom terenu izgubio od Vala rezultatom 1:2 (Bubnjar /Repić, Radovniković). Za sada su Biograđani zadržali prvo mjesto, ali kolo tek trebaju odigrati momčadi koje su iza Primorca.