Kakve su nam šanse protiv Zadra? Nikakve. U promilima. Deseti igrač Zadra nama bi bio nositelj igre. Imamo 10 registriranih igrača, 1 je junior, 1 ozlijeđen i 1 virozan. Mi smo 5 na 5 zadnji put igrali protiv Osijeka, a kad ćemo sljedeći put ne znamo. U tom kontekstu iluzorno je pričati o nekakvoj pripremi za Zadar, koji je kao i drugi ABA ligaši dvije stube iznad nas, iskreno je Neven Plantak, trener Jazine - Arbanasa najavio utakmicu s gradskim rivalom koja se u ponedjeljak igra u Jazinama s početkom u 18 sati.

Ponovio je ono čime je i do sada upozoravao - momčad je počela raditi barem mjesec dana prekasno, kasno je okupljena, još je uvijek deficitarna na poziciji centra. S obzirom na sve, porazi u tijesnoj završnici protiv Osijeka i Hermes Analitice, uz egal utakmicu s Cibonom i lošu napadačku utakmicu sa Šibenikom ne zvuče toliko loše.

- Mi igramo izuzetno kvalitetno kad se pogledaju sve okolnosti. I protiv Šibenika smo dobro igrali obranu, ali nas nije išlo u napadu. Nažalost, nakupili smo poraze, dijelom i zbog lošeg rasporeda jer smo momčadima s kojima želimo biti ravnopravni išli u goste a dočekali kvalitetnije momčadi. Mi sad ne gledamo na utakmicu sa Zadrom, nego utakmicu u Sinju, to je naša realnost, dodao je Plantak.

Za utakmicu neće konkurirati ozlijeđeni Fodor, moguće i virozni Buča, a prinova Mirza Sarajlija tek ulazi u ozbiljan trening i pitanje je koliko će moći dati.

Sportski direktor i pomoćni trener Jakov Borčić dodao je kako je atmosfera u momčadi unatoč porazima izvrsna te da će igrači dati sve od sebe na utakmici.

Zbog lošeg vremena odustalo se od današnje prodaje ulaznica na Narodnom trgu te će ona biti organizirana sutra ujutro.