Nakon vrlo bitne pobjede nad Igokeom koja je Zadranima život značila trener Aramis Naglić je, jasno, bio zadovoljan učinjenim. Domaćini su nakon velike borbe zahvaljujući izvrsnih posljednjih 15-ak minuta svladali Igokeu rezultatom 82-76 i došli do svoje druge pobjede u regionalnoj ligi, piše Basketball.hr.

- Pobjeda nam je vrlo bitna za samopouzdanje, što se i vidjelo u prvom poluvremenu. Tu smo, borimo se, ali svaka greška kao da ima stotinu kilograma. Prelomili smo utakmicu zahvaljujući obrani koja je bila na zaista visokoj razini u završnici susreta i zaista moram zahvaliti momcima što su pokazali karakter i energiju u drugom poluvremenu - sažeo je svoje dojmove trener Naglić.

Upitan za kratak komentar jako dobre partije Prestona Knowlesa koji se istaknuo na defanzivnom dijelu terena kratko je kazao:

- Preston je jedan od najboljih obrambenih igrača u ABA ligi. Tu njegovu karakteristiku znamo odavno, još otkad je protiv MZT-a digao energiju cijele momčadi. On kada je pravi, a još uvijek nije zaliječen, još ga uvijek muči noga, može povući momčad. Kad je na lopti, kada on podigne agresiju onda to povuče druge igrače i tu smo zaista dobro reagirali - završio je Naglić.

Trener gostiju Dragan Bajić čestitao je Zadranima na zasluženoj pobjedi i naglasio da njegovi igrači nisu ispoštovali dogovoreno.

- Čestitam Zadranima na zasluženoj pobjedi. Ono što smo dogovarali, na koncu nismo ispoštovali: Ostaje žal. U pripremi utakmice sam rekao da moramo ostati strpljivi i smireni da uvedemo ekipu Zadra u nervozu, a to se trebalo uraditi kod deset razlike za nas. Međutim, tada smo pali po pitanju organizacije napad i izgubili dosta lopti. Zadar se u tim trenucima lako vratio u utakmicu i puno dobio na samopouzdanju, dok smo mi pali - kazao je trener bosanskohercegovačkog prvaka i zatim dodao nešto što rijetko čujemo od trenera s ovog prostora:

- Kroz skauting i pripremu utakmice i mene je osobno iznenadio vanjski šut visokih igrača Zadra koji kroz statistiku iz dosadašnjih utakmica i nije bio na visokom nivou. No, ti su momci večeras pogađali i možda je upravo to jedan od glavnih razloga pobjede Zadra.