Zadar je izgubio petu od šest odigranih utakmica u ABA ligi. Poraz su nakon utakmice prokomentirali trener Aramis Naglić i Ive Ivanov.

„Čestitke Mornaru na zasluženo osvojenim bodovima. Očekivali smo puno od ove utakmice jer nam su nam pobjede nasušna potreba da bismo vratili samopouzdanje. Izuzetno je teško raditi i igrati kada su iza vas porazi i problemi koji su nas pratili kroz pripremno razdoblje. Osim toga, imali smo izuzetno težak raspored na početku ABA lige, uglavnom s protivnicima koji ciljaju na gornji dio ljestvice - Cedevita, Budućnost i FMP vani, Partizan kod kuće. Odigrali smo četiri utakmice u gostima u prvih šest kola, porazi su ostavili traga, ekipa nema sigurnost, ne znamo otvoriti utakmicu tako da je dobijemo i to nam je veliki problem. Neće nam biti lako ni u nastavku, čeka nas utakmica s Igokeom koja je, po mom sudu, prijelomna za nas u ovom prvom dijelu lige", rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

Ive Ivanov također je svjestan slabosti svoje momčadi.

„Nismo odigrali onako kako smo se dogovarali. U prvom poluvremenu smo bili donekle u egalu, ali pravio nam je problem njihov skok. U drugom poluvremenu smo napravili dosta glupih grešaka i dozvolili im lake poene. Uz naš katastrofalan šut za tricu jednostavno, nismo nikako mogli doći do pobjede."

Mihailo Pavićević, trener Mornara, sretan je zbog pobjede u borbi za "goli život".

„Imam u vidu da smo mi ekipa koja se, zajedno sa Zadrom i svim timovima od četvrtog do dvanaestog mjesta, bori za goli život. Poslije kiksa protiv FMP-a uspjeli smo se vratiti pobjedom u Ljubljani, ali to je trebalo potvrditi protiv Zadra, koji mnogo bolje igra nego što rezultat pokazuje. Ključ ove pobjede je u našoj odbrani. Znao sam da ćemo biti nervozni i da će biti možda problema s napadom. Samo sam tražio od mojih igrača da budu fokusirani na odbranu, nezavisno od toga kako naš napad funkcionira."