U nastojanju da trajno zadrže sjećanje na jednog od začetnika i utemeljitelja lovnog streljaštva na prostoru Zadarske županije Emila Brkulja, koji je preminuo neposredno pred početak Domovinskog rata, čelni ljudi zadarskog streljačkog kluba "Lovac" na čelu s predsjednikom Danijelom Telesmanićem Didom, dopredsjednikom Marinkom Matešićem, tajnikom Ardenom Draževićem te počasnim predsjednikom Vjekoslavom Vjekom Suraćem, ovog su vikenda na novouređenom strelištu letećih meta Žmirići, organizirali 20. memorijalni turnir u gađanju glinenih golubova.

U idealnim vremenskim prilikama natjecalo se u dvije međunarodne olimpijske discipline Skit i Trap. Prvo mjesto u Skitu u rangu veterana s pogođenih 15 goluba pripalo je prokušanom zadarskom strijelcu oku sokolovom Danijelu Telesmaniću Didu. Drugo mjesto osvojio je Bruno Pavić, treće mjesto Mate Petrić. Četvrtu poziciju osvojio je doajen zadarskog lovnog streljaštva, lovstva i kinologije Vjekoslav Surać. U klasi Skit za seniore prvo mjesto sa pogođenih 16 golubova osvojio je Lecio Matešić, drugi je bio Antonio Pavić, treći Josip Pavić.

U disciplini Trap prvi je bio sa 44 boda vrsni bokanjački strijelac Dragan Maričić. Drugo mjesto je osvojio Antonio Pavić a treće Zoran Krizman.

Počasni predsjednik udruge, 88-godišnji Vjekoslav Vjeko Surać rekao je na dodjeli nagrada kako bez Emila Brkulja i njegovog entuzijazma strelište u Žmirićima nikada zasigurno ne bi na korištenje dobili zadarski strijelci.

Nakon natjecanja sudionici su se okupili na blagovanju oko zajedničkog stola. Na meniju su se našli lovački specijaliteti od jelena i veprovine što ih je pripremio kuharski dvojac Ivan i Josip Pavić.