Drugo kolo Premijer domaće lige donijelo je košarkašima Zadra i prvu pobjedu u tom natjecanju. Očekivano je Zadar nadigrao Zagreba u utakmici koja je rezultatski nalikovala jednom NBA dvoboju s ukupnim zbrojem od 223 poena, piše Sport023. Lijepo za utakmicu i sve one koji su je pratili s tribina, ali sigurno i podatak koji bi mogao zabrinuti trenera Zadra Aramisa Naglića pred sutrašnji dvoboj četvrtog kola ABA lige protiv Partizana. Jer koliko god ohrabruje činjenica da je Zadar utrpao čak 124 koša, što uistinu nije čest slučaj, isto toliko, ako ne i više, na oprez poziva činjenica kako su ih primili 99. Od čega čak 51 u prvom dijelu. Protiv Zagreba.

„Malo smo nervozno odigrali prvo poluvrijeme. Ekipa Zagreba je niska ekipa bez fizionomije na kakvu smo mi navikli i s kakvom se u principu susrećemo. Nama je lakše igrati protiv ekipe slične fizionomije kakva je naša nego s ovakvim ekipama gdje svih pet igrača stoji široko. I to onda uvijek izgleda ovako. Ono što mi je ipak najviše zasmetalo jest njihovih 17 napadačkih skokova jer smo mi viša i čvršća ekipa i tu bi morali reagirati puno bolje. Ali evo, očekivana utakmica s očekivanim ishodom. Bili smo raspucani i to je dobro. Uspjeli smo usput odmoriti i naše nositelje igre Ivanova i Prestona što veseli pred Partizan", poručio je Naglić.

Trener gostiju Nikola Garma u svom je izlaganju pohvalio zadarsku publiku i poželio košarkašima Zadra sreću u utakmici protiv Partizana.

„Znam koliko ta utakmica znači svim Zadranima i želim vam od srca da je pobijedite. Nadam se da je večerašnja utakmica u tom pravcu poslužila kao dobar trening za to. Što se same utakmice tiče, krenuli smo furiozno i iskoristili činjenicu da su košarkaši Zadra glavama već bili na utakmici protiv Partizana. Minus pet na poluvremenu nije realno, dok je konačni rezultat možda prva slika omjera kako je trebala utakmica završiti. Možda bi bilo bolje za obje ekipa da je to 20 poena dolje, ali nema veze. Neka i gledatelji malo uživaju", poentirao je Garma, inače sjajan šuter u igračkoj karijeri.