Budimo iskreni, malo tko je očekivao bodove iz Makedonije nakon vijesti kako će osim Vladovića izostati i Kraljević, koji se nedavno ozlijedio. Deficit na dvije važne pozicije činio se nenadoknadiv, pogotovo nakon prva dva poraza, no Zadar je igrao egal utakmicu s MZT-om, pred kraj ej poveo i rutinirano sačuvao vodstvo. Izvrsnu utakmicu odigrao je osporavani Knowles, koji je postigao 25 poena, uz izvrstan šut i čak osam ukradenih lopti! Ipak, junak je cijela momčad, predvođena Naglićem, koja je pokazala čvrstoću u presudnim trenucima utakmice.

U odsustvu Kraljevića Zadar je utakmicu otvorio petorkom Knowles, Ivanov, Brzoja, Božić i Špralja. Prvi koš postigao je Ivanov nakon tek 2:22 minute igre, ali srećom ni domaćini nisu bili efikasni, pa je Knowles u sljedećem napadu izjednačio na 4:4. Tri minute prije kraja prve četvrtine Zadar je prvi put i poveo, a u drugoj četvrtini došao i do najvećeg vodstva u utakmici, 15:21. U tim trenucima dosta dobro je na jedinici funkcionirao Knowles, a već po ulasku u drugu četvrtinu Bašić je napravio nekoliko pogrešaka. Na poluvrijeme se otišlo izjednačenim rezultatom, 39:39.

Kroz cijelu treću četvrtinu momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a igra koš-za-koš nastavila se i u posljednjoj četvrtini. Knowles, Vuković i Božić okrenuli su blagi zaostatak u vodstvo 64:67. Vratio je Garcia, prvo jednim pogođenim slobodnim bacanjem, a zatim i tricom nakon pogreške Brzoje na 68:67.

Izvrsno raspoloženi Knowles u tim trenucima pogađa svoj 18. poen, Brzoja dodaje još dva i Zadar je opet na 68:71. Na 72:75 Jure Lalić ispalio je svoju jedinu tricu na utakmici i - pogodio, čime je izazvao Knowlesa da postigne tricu iz jedne jordanovske akcije. U tim trenucima zaplivao je malo Špralja, koji je odigrao jednu slabašnu utakmicu, prvo ga probija Lalić a onda on ne uspijeva uzvratiti polaganjem u sljedećem napadu. Ipak, 50 sekundi prije kraja ostaje sam na trici, i nakon što ih je već pet promašio, ovu najvažniju šestu pogađa.

Do kraja još jedan rutiniran koš Knowlesa i polaganje Božića za konačan rezultat 80:85.

Najbolju utakmicu po valorizaciji odigrao je Božić (32 boda, 16 p, 9 sk), a treba istaknuti i učinak Brzoje sa 17 postignutih poena.

 

MZT - Zadar 80:85


MZT: Mitev, Garcia 15, Stajić 4, Jansen 7, Mekić 1, Lalić 23, Penov, Minchev 4, Trajkovski 9, Stojanovski 11, Maslinko, Bailey 6.

Zadar: Knowles 25, Bašić 3, Ivanov 12, Jelenković, KRajina 4, Vuković 5, Brzoja 17, Špralja 3, Tomas, Božić 16.