Nakon poraza od Budućnosti u prvom kolu košarkaši Zadra sezonu na svom parketu sutra otvaraju utakmicom protiv Cedevite, favorita lige, pa tako i ove utakmice. Trener Zadra Aramis Naglić svjestan je uloge koju će njegova momčad imati i u ovoj utakmici, pa je jedini cilj - odigrati što bolje i pokušati je odvesti u neizvjesnu završnicu. Bude li više sreće nego kod Budućnosti, možda se dogodi i pobjeda.

- Nitko nije vjerovao da ćemo s Budućnosti igrati u egalu i imati zadnju loptu. Ne smijemo poletjeti, nego u sljedećim utakmicama dokazati da taj rezultat nije bio slučajan. Cedevita ima veliki budžet, izvrsne strance, izvrsnog trenera, dvije ekipe... Ambicija im je biti u vrhu svih natjecanja. S druge strane, mi smo imali u subotu tešku utakmicu, 11 sati vožnje autobusom pa dva relaksacijska treninga. ABA liga će nas dosta trošiti, s ovim rosterom ne možemo izdržati do kraja. Vjerujem da ćemo uskoro dobiti još jednog kvalitetnog igrača, rekao je jutros Naglić najavljujući utakmicu.

Zadrov trener složio se s novinarima kako je u obrambenom dijelu puno "propuha" na jedinici, koju u odsustvu Jakova Vladovića drži Lovre Bašić.

- Pokušat ćemo to popraviti, Lovre je svjestan problema i radi na tome, vidjet ćemo hoće li biti dovoljno. Naravno da to vide druge momčadi i da će nas tu prvo napasti, zbog toga nam i centri ponekad izgledaju lošiji nego što jesu.

I u takvoj situaciji jedan od njih, Luka Božić, oduševio je već u prvoj utakmici - praktički bez dana priprema u prvoj utakmici ABA lige u životu skupio je 13 skokova!

- Pokazalo se da je zaista veliko pojačanje za našu momčad, ja ću ga maksimalno podržavati, kaže Naglić.

S nekoliko se igrača razgovara oko dolaska, ali nije lako jer su u ovo doba već su mnogi koji su bili na Zadrovom radaru našli klubove.

- Stav uprave je da se budžet neće ptrobijati. Nije lako ugurati se u kutiju koja je tijesna, morat ćemo dobro razmotriti koga dovodimo, zaključio je Naglić.