Još je nešto više od tjedan dana preostalo do debija KK Jazine Arbanasa u ovogodišnjem izdanju prve košarkaške lige, koja će se igrati pod nazivom Premijer liga. U Jazinama prvi u goste dolazi klub koji je u njoj odigrao puno velikih utakmica, često kobnih po tadašnjeg domaćina Zadra - Cibona. Utakmica će se odigrati 10. listopada s početkom u 20.15 sati.

- Želimo već na startu dati sve od sebe i pružiti dobar otpor. Neće biti lako, jer smo jako kasno krenuli s pripremama, pa će nam nedostajati i snage i uigranosti. Sada - što je, tu je, nastojat ćemo borbenošću kompenzirati taj nedostatak, kaže Neven Plantak, koji će momčad povesti u novu sezonu.

Jedan po jedan pridruživali su se igrači škvadri u Jazinama, koja je s početnih 4-5 igrača narasla na kompletni roster. Najjače je odjeknuo dolazak dvojice Amerikanaca, Giovonnea Woodsa i Anthonyja Alstona, koji su prema Plantakovim riječima zadovoljili na pozicijama jedan i dva. Došli su i Goran Fodor, Dino Butorac, Marin Zrnić, Josip Gulam, Eddi Jurjević te Marko Jurica, a dvojica - Dino Cinac i Mario Pešut - napustila su pripreme i neće igrati za Jazine Arbanase.

Plantak traži još barem jednog visokog igrača, spominjala se i posudba Danijela Prše, no službene potvrde još uvijek nema.

- Ne ide nam raspored na ruku, doma igramo s jakim momčadima a vani s izravnim konkurentima. U prvim utakmicama ne očekujem posebnu kvalitetu igre, ali tijekom sezone ćemo se sigurno dizati, najavio je Plantak.

Sportski direktor Jakov Borčić kaže kako su neki preduvjeti za igranje Premijer lige, poput momčadi za tri mlađa uzrasta (pretkadeti, kadeti i juniori) riješeni, dok će preostali, popust svjetla za 24 sekunde na semaforu biti riješeni do početka sezone.