U subotu je na zagrebačkoj Pešćenici održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za mlađe dječake i djevojčice (do 13 godina). Na Prvenstvu je nastupilo 185 mladih hrvača i hrvačica iz 23 hrvačka kluba. 

Hrvački klub Zadar predstavljali su: do 40 kg u konkurenciji djevojčica Mare Nekić, dok su u konkurenciji dječaka nastupili do 40 kg Marino Kovačević, do 49 kg Šime Urić, do 54 kg Josip Šumski, do 59 kg Luka Kevrić i Roko Strika, do 75 kg Moreno Kolega i Luka Turkeš.

Mare Nekić osvojila je treće mjesto u konkurenciji pet hrvačica kao ulazno godište Mare je u četiri borbe uspjela pobjediti predstavnicu HK Slatine dok je u tri borbe vrlo gusto izgubila, borbenoj Mari ovo je prvi nastup na PH što je dobar rezultat. Josip Šumski u konkurenciji je imao 24 protivnika do 54 kg a za ulazak u finale bile su mu potrebne četiri pobjede protiv predstavnika iz: HK Podravka, HK PIK Vrbovec, HK Slatina i HK Metalac a jedini poraz u finalu bio je protiv predstavnika HK Lika. Roko Strika u svojoj konkurenciji imao je 14 protivnika do finala ga je kao i Josipa čekao trnovit put samo sa borbom manje. Roko je pobjedio tri borbe predstavnike: HK Lika, HK Klinča Sela i HK Petrinja a u finalu od Roka je bio uspješniji predstavnik HK Podravke. 

- Dva viceprvaka i jedno treće mjesto rezime je uspjeha naših hrvača i hrvačica koji treniraju u dobrim uvJetima, ali kronično im nedostaje odlazaka na natjecanja kako bismo mogli konkurirati ostalim klubovima koji do sada već imaju iza sebe odlaske na mnoge međunarodne turnire u susjednim zemljama, ali i dalje. Treniramo dalje, trudimo se još više i vjerujemo da će doći vrijeme kada ćemo moći izabrati nekoliko turnira na kojima ćemo prikupljati iskustvo i naš Grad predstavljati u još blistavijem svjetlu, javlja trener Vladimir Menčik.