Nogometaši Zadra svladali su momčad Zmaja iz Blata na Korčuli i tako došli do treće uzastopne prvenstvene pobjede, odnosno četvrte ako tu ubrojimo i slavlje protiv Slavonije u natjecanju domaćeg Kupa. Puno razloga za zadovoljstvo prvog čovjeka struke Leopolda Burčula, koji to nije niti pokušao skriti na konferenciji za medije održane nakon utakmice.

Zadar je pobijedio s uvjerljivih 4:0, a golove su postigli M. Jurjević, Verunica i Torbarina 2.

- Zahvaljujem prije svega našoj publici koja je i ovog puta došla u solidnom broju. Naravno da bismo mi htjeli da ih je uvijek više, no mi ćemo ih našom igrom „natjerati" da se vrate na tribine. Čestitao sam igračima na kraju susreta na odnosu prema utakmici, protivniku i zadatku kojeg smo danas imali, a to je pobjeda. Mi polako dolazimo do onog što smo najavljivali pred početak sezone, a to je da ćemo biti legitiman kandidat za prvo mjesto. Veseli me i to što je uz realizaciju proradila i obrana tako da smo u posljednjih šest utakmica primili tek jedan gol. Na nama je sad da nastavimo raditi i nadam se da će rezultat nagraditi taj trud, izvijestio je portal Sport023.

Nakon šestog kola na čelu ljestvice nalaze se Urania i Primorac iz Stobreča s 13 bodova, treći je Primorac BnM s 12 bodova, a Zadrani se nalaze na devetom mjestu s 10 bodova, tek tri boda od vodeće momčadi.