Teniski klub Zadar 08 domaćin je Državnog prvenstva za tenisače do 10 godina. Prvenstvo će se održati  ovog vikenda na gradskim teniskim terenima na Boriku.

Sudjeluje ukupno 64 djece iz cijele Hrvatske koji su se cijele godine trudili i kroz turnire u svojim Regijama tražili plasman na ovo Državno prvenstvo.
U natjecanju će ogledati 32 dječaka i 32 najbolje djevojčice i to - 8 najboljih predstavljaju Grad Zagreb, 7 najboljih predstavljaju Dalmaciju, 5 nam dolazi iz Slavonske Regije dok će Regiju Istra i Primorje, Sjeverozapadnu i Središnju Hrvatsku predstavljati po 4 predstavnika.
Odigrati će se ukupno 160 mečeva u dva dana. Sistem natjecanja- dva GEMa do 4, ukoliko je izjednačeno igra se TIE- BREAK do 10 umjesto 3.seta.
Čelnici Grada Zadra, predstavnici Hrvatskog teniskog saveza i potvrdili su svoj dolazak na svečano otvaranje koje će se održati 30.09. u 11 sati.

Ovo prvenstvo je posebno zanimljivo jer Regija Dalmacija svakih 6 godina dođe na red za domaćinstvo Državnog prvenstva. U Zadru se održava 1. put pa stoga pozivamo sve ljubitelje tenisa da dođu i da podrže ovaj događaj, poručili su iz TK Zadar 08.