Tomislav Ružić više neće profesionalno igrati košarku. Svoju je odluku objavio na Facebooku pri čemu se posebno zahvalio jednom čovjeku.

- Dragi prijatelji, nakon 21 godine profesionalnog igranja došao je i taj trenutak kad se mora podvući crta i reći da je kraj. Bilo je lijepih i manje lijepih trenutaka ali neću se puno žaliti jer mi je košarka dala puno toga u životu.

Hvala svim suigračma i trenerima kroz sve ove godine, a najviše bi se htio zahvaliti treneru Danijelu Jusupu koji me je uveo u seniorsku ekipu i naučio me važnim stvarima koje sam koristio kroz cijelu karijeru. Također hvala mojoj obitelji na podršci i ljubavi svih ovih godina, napisao je Ružić.

Sa 17 godina debitirao je u seniorskoj momčadi Zadra čiji je dres nosio do 2002. godine Jednu je sezonu poveo u Ciboni nakon čega kreće njegova inozemna karijera. Igrao je za Bešiktaš, Asvel, Besancon BCD i Kepez Belediyesi. Ponovno se vraća u Zadar za kojeg je igrao od 2008. do 2010. godine.

Uslijedio je povratak u Tursku u kojoj je ostao do kraja karijere igrajući za Tofas, Beskitaš i Gaziantep. Krajem prošle sezone izrazio je želju da zaigra još sezonu dvije, a onda je pala konačna odluka. Tomislav Ružić je u 38. godini života odlučio završiti igračku karijeru.

Od košarke ipak pobjeći ne može jer u ozbiljan svijet košarke samo što nije koraknuo njegov sin, veliki talent hrvatske košarke - Michael.