Prošlotjedna poplava čudom je zaobišla dvoranu u Jazinama. U samoj dvorani gotovo da i nije bilo vode, a ono malo što je dospjelo na parket brzo je pobrisano, tako da KK Jazine Arbanasi ne moraju strahovati za nastupe u Premijer ligi. Doduše, momke smo ovih dana vidjeli na treninzima - u Dvorani Krešimira Ćosića.

- Malo kombiniramo s treninzima, Jazine-Višnjik, ali nije sporno da ćemo biti domaćini u Jazinama. Bilo je nakon završetka prošle sezone nekih nedostataka koje je trebalo ukloniti, radi se o svjetlu, satu s pokazivačem sekunda za napade, ali to su relativno male promjene i do početka sezone bit ćemo poptuno spremni, kaže Jakov Borčić, sportski direktor Jazina Arbanasa, koji je kao trener u prošloj sezoni uveo momčad u najviši rang natjecanja.

S obzirom da klub mora pažljivo osluškivati tržište i s malim proračunom izvući maksimum, kasno se počelo sa slaganjem rostera. Ipak, uspjeli su stvoriti respektabilnu momčad koja se u pripremama uspjela nositi s iskusnim premijerligašom iz Šibenika. Ovih dana potpisao je Dino Cinac, iskusni 29-godišnji krilni centar koji je nastupao za Škrljevo, Kvarner, Jolly i švedski Jamtland, a prije njega Amerikanci Giovonne Woods i Anthony Alston, Marin Zrnić, Dino Butorac, Goran Fodor, Mario Pešut...

Već u prvom kolu koje je na rasporedu 6. i 7. listopada Jazine će biti domaćin Ciboni, nakon čega slijede Hermes Analita, Šibenik i Vrijednosnice Osijek, dok je u 5. kolu 3. ili 4. studenog na rasporedu gradski derbi sa Zadrom. U Jazinama!