Mjesec rujan tradicionalno je rezerviran za turnir ponajboljih hrvatskih kadeta i juniora, uz stalne goste iz Slovenije. Dokazana sjajna organizacija KK Sonik Puntamike, tradicija koja traje već 20 godina, budućnost hrvatske košarke na jednom mjestu - sve je spremno za jubilarno 20. izdanje Međunarodnog memorijalnog turnira za kadete i juniore Denis Špika, koje će se održati od 15.-17. rujna u zadarskim dvoranama na Višnjiku te u dvorani Jazine.

Sudjelovat će 16 sastava s preko 200 sudionika iz Hrvatske i jedna momčad iz slovenskog Kranja. U juniorskoj konkurenciji nastupit će Cibona, Cedevita, Split, GKK Šibenik, Dubrava, Zadar, Sonik Puntamika i Triglav Kranj. U kategoriji kadeta sudjeluju Cibona, Cedevita, Split, Zadar, Pazin, Dražen Petrović Šibenik, ABC Zadar i domaćin Sonik Puntamika.

Program započinje u petak u 15 sati utakmicom kadeta Cibone i Sonik Puntamike u dvorani 3 na Višnjiku. Isti dan bit će odigrano još pet utakmica uz svečano otvaranje turnira u 19 sati u Jazinama, a za subotu je predviđeno 10 susreta.

Završni susreti za plasmane biti će upriličeni u nedjelju u jutarnjim satima - finale za kadete je u 10.15 sati, a za juniore u 12 sati.