Međunarodni turnir u hrvanju Slatina open 2017. održan je u subotu 02.09. u Osnovnoj školi Eugena Kumičića. Na natjecanju je sudjelovalo oko 250 natjecatelja iz većine domaćih klubova ali i iz klubova susjednih zemalja kao što su: Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija (Kanjiža) i Mađarska.
Hrvački klub Zadar sudjelovao je na turniru s  četiri dječaka i tri djevojčice: Lovre i Roko Strika, Josip Šumski, Marino Kovačević od dječaka i Mare i Kate Nekić te Lucia Sarić od djevojčica. Izvrsnim borbama i sa velikim pomakom u izvedbi tehnike osvojili smo tri srebrne i tri brončane medalje što nam otvara pozitivan put u nastavk jesenskog dijela sezone i državnih natjecanja u slobodnom stilu koja slijede.

U Hrvačkom klubu Zadar krećemo i sa upisima novih članova a otvorili smo i mogućnost za upise dječacima i djevojčicama starosti 5 i 6 godina. Treninzi će sadržavati sve elemente koji su potrebni za motorički razvoj djeteta kao i dio borilačkih igara koje su specifične za školu hrvanja. Treninge provodimo na Bokanjcu u terminima utorak i četvrtak od 19:00 sati do 20:00 sati a teninge provodi profesor kineziologije.