Ivan Santini dobio je naknadni poziv izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačića za utakmice protiv Kosova i Turske. Izbornik Čačić danas je objasnio kako Nikola Kalinić neće konkurirati za kvalifikacijsku utakmicu s Kosovom, te je zbog toga pozvao Zadranina.

- U subotu sam imao razgovor s Nikolom Kalinićem, gdje mi je rekao da nije u bajnom stanju, jer nije imao kontinuitet rada zbog prijelaza u novi klub. Nikola neće konkurirati za Kosovo, ali će raditi u drugačijem režimu. Želio sam imati napadača, koji je već bio u reprezentaciji i koji u kontinuitetu već dugo igra dobro, pojasnio je Čačić svoje razloge za pozivanje napadača francuskog Caena.

Hrvatska je u lipnju doživjela prvi poraz u ovim kvalifikacijama gostujući na Islandu, a izbornik smatra kako u ovom trenutku ima reprezentaciju u boljem fizičkom i psihičkom stanju.

Objavljivanjem popisa za ove dvoboje Čačić je razriješio nagađanja oko mogućeg oproštaja Luke Modrića od reprezentativnog dresa.

- Luka Modrić je naš kapetan, to je najbolji svjetski igrač vezne linije, dika i ponos hrvatskog roda. Nikada mu nije palo napamet da ostavi hrvatsku reprezentaciju.

Uz Santinija i Modrića u reprezentaciji će igrati još trojica zadarskih nogometaša - Danijel Subašić, Dominik Livaković i Šime Vrsaljko.