ZADAR - Nakon što je Uprava društva objavila poziv na glavnu skupštinu Sportskog dioničkog društva KK Zadar, Društvo je 20 dana poslije oglasilo izmjene i dopune dnevnog reda.

Datum održavanja skupštine ostaje nepromijenjen - 12. rujna. Prema prvoj verziji dnevnog reda, na skupštini se trebao razriješiti Nadzorni odbor i imenovati novi sastav uz prikaz gubitka za 2015. godinu. Imenovanje novog NO, nakon što dosadašenjem mandat prestaje dan prije održavanja skupštine, bile su 11. i 12. točka (završne točke prvog dnevnog reda, op.a). U proširenom dnevnom redu te kadrovske promjene su točke 22. i 23  na kraju dnevnog reda.
Dok je Boris Skroće u ostavci predstavljao Upravu društva koja je sazvala skupštinu odlukom 31. srpnja, Društvo, tko god to bio, predložilo je dopunu dnevnog reda. Na službenoj stranici KK Zadar objavljen je stari poziv dioničarima na skupštinu bez izmijenjenog i povećanog dnevnog reda.

U tim izmjenama uvrstit će se zakonske obaveze podnošenja izvještaja od strane Uprava i Nadzornog odbora za razdoblje od 1. srpnja 2015 godine do kraja lipnja 2016. godinu te za razdoblje od 1. srpnja 2016. do 30. lipnja do 2017. godine.

Za oba ta razdoblja, koja se ne podudaraju s poslovnim financijskim godinama, iskazani su gubici. Koliko oni iznose, to još javnost ne zna, a dioničari bi trebali doznati na samoj skupštini.

Kako je KK Zadar poslovao posljednje dvije i pol godine, ne može se niti doznati iz sudskog registra, jer je Društvo u predstečajnoj nagodbi.

Umjesto revizorskog društva Štokov koje je, prema prvoj verziji skupštine bilo predviđeno za obavljanje tog posla, izmijenjenim dnevnim redom skupština je ovlastila Nadzorni odbor da imenuje revizorsku kuću po vlastitom nahođenju za razdoblje od 1. srpnja 2017. do kraja lipnja 2018. godine.

Novi sastav Nadzornog odbora trebao bi izbrati direktora na natječaj koji je objavljen odlukom bivšeg Nadzornog odbora, koji se, kako smo već objavili i doznali od pojedinih članova, nije  sastao od završetka prošle sezone.

Na natječaj za direktora, objavljen 7. srpnja, stigle su četiri prijave: Davida Gunjevića, Željka Žilaveca, Branka Ganzulića te Andrijana Šandrića. Prema dobro upućenim izvorima, najviše izgleda za čelno mjesto KK Zadar ima Žilavec, član Nadzornog odbora Košarkaškog saveza Zadarske županije.