Jučer se u uvali mjesta Lukoran na otoku Ugljanu odvijala prava fešta pod jedrima. Već tradicionalna završna regata škole jedrenja Zadarske županije okupila je rekordan broj mališana koji svake godine iskazuju sve veći interes za sportom koji u Zadru ima svoju olimpijsku medalju. 

Cilj regate je popularizacija jedrenja među najmlađim uzrastima kao tradicijske vrijednosti otoka, a regatu organiziraju domaćini Škola jedrenja Lukoran u suradnji sa JK Uskok Zadar te uz pokroviteljstvo Općine Preko.

- Kroz škole je ove godine prošlo više od 100 djece, a njih 44 je jedrilo jučer. Morat ćemo početi razmišljati o kvalifikacijama, ali i tribinama jer je sve veći broj roditelja koji dolaze navijati. Vrijeme je bilo savršeno za ovakvu regatu, djeca su bila puna dojmova. Bila je to prava fešta od jutra do mraka, rekao nam je Robert Sandalić iz Jedriličarskog kluba Uskok.  

Završnoj regati škole jedrenja klase "Optimist" prisustvovali su gotovo svi jedriličarski klubovi sa zadarskih otoka te iz Zadra, Biograda, Sv. Filip i Jakova. U muškoj kategoriji prvo je mjesto osvojio Marko Dujić (JK Uskok), drugo je pripalo Niki Suraću (JK Uskok), dok je broncu osvojio Lucijan Jakovljev (JK Biograd). Dvije su djevojke odjedrile finale, a zlato je osvojila Sara Vuletić iz JK Uskok, dok je na drugom mjestu završila Nina Medić iz JK Biograd. 

- Zbog vas i vaše djece smo tu, a vi nam dajete poticaj da se ova priča nastavi. Vidimo se dogodine!, poručuju organizatori.

Dijelom ove lijepe jedriličarske priče bio je i naš fotograf Marko Dimić. Pogledajte kako je bilo!