Hrvatska boksačka reprezentativka Sara Beram, Zadranka sa zagrebačkom adresom, osvojila je brončanu medalju na Prvenstvu Europske Unije u Italiji. Beram je u kategoriji do 57 kg, nakon odlične pobjede nad Šveđankom u osmini finala, za dlaku izgubila sudačkom odlukom završnicu prvenstva.

Naime, u polufinalu odradila je sjajan meč sa Njemicom Wahner Ornella Gabriele, ali je sudačkom odlukom 2:3 (28:29, 29:28, 28:29, 29:28, 28:30) izgubila.

- Bio je to egal meč. Mi smo zadovoljni s ovom situacijom - javio je trener Ivica Zubčić, koji je sa izbornikom Josipom Cerovcem sa djevojkama u talijanskoj Casciji - sve u svemu bila je odlična. A uskoro će biti i bolja. - zaključio je Zubčić.

- Ovo je dobar podstrek svim djevojkama. Nakon što se vratimo želimo još bolje konsolidirati reprezentaciju da djevojke više treniraju zajedno - rekao je izbornik Cerovac, inače vrlo zadovoljan ukupnim rezultatom obzirom na pomlađeni sastav.

Beram je ovom europskom medaljom prekinula europski ženski post od medalja. Posljednju europsku medalju za ženski boks u Hrvatskoj osvojila je Ananmarija Maršić 2014. godine.