ZADAR- Prva pobjeda zadarskih jedriličara Šime i Mihovila Fantele došla je drugog tjedna natjecanja, na drugoj regati u novoj klasi 49er.

Svoje prvo mjesto braća Fantela osvojili su u prvom današnjem plovu regate u u danskom Aarhusu. Po laganijem vjetru do izražaja je došlo iskustvo Šime i Mihe, koji se zapravo uhodavaju u sasvim drugačijim pravilima, uvjetima i tehnologiji nove klase. Šime Fantela u istoj ulozi kormilara više ne sjedi, on radi na nogama, zajedno s flokistom Mihovilom. I sve to na posuđenom brodu.

Zadarski dvojac današnji dan završio je ukupno na šestom mjestu. Danas su održana četiri jedrenja po vjetru snage 10 čvorova. Fantele su nakon 1. Mjesta, bili peti, 16. pa 10.

U zadarskoj ekipi su pored Šime i Mihovila, njihov trener Edo Fantela te savjetnik Pavle Kostov. Na testnoj ragati, na kojoj će se dogodine jedriti na SP-u za prve olimpijske norme, sudjeluje i nešto veća ekipa jedriličara i trenera iz Splita koja je pozvala Zadrane na večeru. Najbolji način i da se proslavi prva pobjeda Šime i Mihovila Fantele u novoj klasi.