Uz pjesmu, baklje i pregršt emocija u utorak je na Narodnom trgu dočekan Stipe Žunić, zadarski atletičar koji je na Svjetskom prvenstvu u Londonu ostvario povijesni rezultat. Hicem od 21,46 metara Žunić je osvojio broncu u bacanju kugle i tako postao prvi hrvatski atletičar s medaljom na atletskom SP-u na otvorenom. 

"Zadarski div" na dočeku nije mogao sakriti emocije. Zahvalio se svima koji su bili uz njega te zapjevao s klapom Donat. Nakon slavlja na trgu, uslijedio je prijem u gradskoj upravi. Umjesto gradonačelnika Branka Dukića, koji se nalazi izvan grada, Žuniću je na značajnom uspjehu za zadarski sport zahvalio dogradonačelnik Ante Babić.

- Iznimna mi je čast da te mogu primiti i pozdraviti i čestitati ti na tvom iznimnom sportskom uspjehu. Cijeli sam život pratio sport i dan danas ga pratim i kao što si ti zamišljao ovakav doček tako sam i ja zamišljao, s obzirom da se bavim ovim poslom, da ću možda i ja imati priliku nekoga tako dočekati. S druge strane da nisam sad u ulozi zamjenika gradonačelnika, bio bi sigurno na Narodnom trgu. Tvoja brončana medalja ima zlatni sjaj. Hvala ti u ime gradonačelnika, gradske uprave i svih građana grada Zadra, poručio je Babić.

Žunić je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, no istaknuo kako mu nešto ipak nedostaje.

- Puno je pozitivne atmosfere na trgu i naših ljudi, to se ne događa često. Osjećam ponos i zahvalnost te se nadam da će mi se, kada se vratim iz Splita u Zadar, omogućiti bacalište. To je jedino što mi nedostaje u ovom gradu da budem kompletan, rekao je Žunić koji je, upravo zbog nedostatka uvjeta za treniranje u Zadru, sportsku vještinu usavršao u Splitu te Americi.

Na skromnu želju brončanog zadarskog atletičara, stiglo je obećanje iz Grada.

- Imamo to već u planu, kroz desetak dana kreću radovi na izgradnji bacališta i ove jeseni ćeš imati vrhunske uvjete za treniranje, otkrio je Babić.

Naš fotograf Marko Dimić donosi dio atmosfere sa svečanog dočeka!