Stipe Žunić, zadarski atletičar, osvojio je brončanu medalju u bacanju kugle na Svjetskom prvenstvu u Londonu. To je najveći uspjeh zadarskog atletičara u karijeri. Do sada su medalje za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima osvajale samo Blanka Vlašić i Sandra Perković.

Žunić je u drugoj seriji bacio dužinu od 21,46 metara, 2 centimetra kraće od hrvatskog rekorda, što se na kraju pokazalo dovoljnim za osvajanje trećeg mjesta.

U prvoj seriji Žunić je bacio 21,01 m, u trećoj 21,04 m, a u četvrtoj 21,08 m. U petoj seriji bacio je vrlo daleko, možda i na daljinu novog osobnog rekorda, ali se nije uspio iskontrolirati te je napravio prijestup, ako i u šestoj seriji, kad je već bilo jasno da je osvojio brončanu medalju. 

Pobijedio je Novozelanđanin Walsh s bačenih 22,03 metra.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je Stipi Žuniću, osvajaču brončane medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu.

"Bravo Stipe!

čestitam Vam na osvajanju brončane medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu. Vjerujem da je bronca na Vašem prvom svjetskom prvenstvu samo početak sjajne niske odličja u nastavku Vaše karijere. U ime Vlade i osobno želim Vam puno sreće i sportskih uspjeha", stoji u brzojavu premijera Plenkovića.