Još jedan odličan rezultat s velikog svjetskog natjecanja ostvarila je proteklog vikenda Maja Perinović za zadarski i hrvatski biciklizam. Mlada Zadranka je plasmanom na deseto mjesto cestovne ženske juniorske utrke europskog prvenstva u danskom Herningu dopedalirala do rezultata karijere i najboljeg plasmana hrvatskog ženskog juniorskog biciklizma u povijesti na europskim prvenstvima.

Iako jedina juniorka u hrvatskom dresu hrabro se borila za poziciju u grupi među 87 biciklistica iz cijele Europe tijekom svih 60km utrke po kišnom vremenu koju je obilježilo mnoštvo padova. U ciljnu ravninu ušla je sa prvom grupom od 25 biciklistica da bi završila kao deseta u konačnom poretku sa sekundom zaostatka za pobjednicom Lorenom Wiebes iz Nizozemske. Pobjedničko vrijeme iznosilo je 1:32:21 što znači da je ženski juniorski peloton išao prosječnom brzinom od 39,1km/h.

Maja nakon ove utrke odlazi na poziv međunarodne biciklističke federacije na dvomjesečni boravak u švicarski grad Aigle gdje će boraviti na pripremama u kampu kao jedna od najtalentiranijih mladih europskih biciklistica i brusiti formu za Svjetsko prvenstvo u  Norveškoj koje je na rasporedu 22.9., izvijestio je tajnik Biciklističkog kluba Zadar Neven Pavić.