Karlo Torbarina novi je član Nogometnog kluba Zadar. Nakon četiri godine, od čega je posljednju godinu i pol proveo u dubrovačkom GOŠK-u, mladi (1996.) zadarski veznjak vratio se u matični klub, javljaju iz kluba. 

- U Zadru sam prošao sve mlađe kategorije i naravno da mi je uvijek bio san zaigrati za seniore. Sada će mi se to napokon i ostvariti i osjećaj je čudesan. Na povratak sam se odlučio nakon razgovora s direktorom Svetkom Ćustićem i imam veliku želju da pomognem klubu da se vrati tamo gdje mu je mjesto. Ove sezone smo zacrtali ulazak u Drugu HNL, a onda se nadam da ćemo imati snage i za konačan povratak u Prvu ligu.

Treća HNL jug će ove sezone biti vrlo izazovna.

- Svjesni smo da ova liga nije nimalo laka. Gostovanja su naročito zahtjevna i nigdje ne možeš otići i sa sigurnošću računati na tri boda. No, mislim da imamo kvalitetu i širinu, dobro treniramo i vjerujem da ćemo to pokazati na terenu kada krenu utakmice za bodove. Brat Domagoj ostao je u GOŠK-u.

- Da, sada ćemo na terenu biti rivali, bit će zanimljivo, ali mislim da će pobjeda otići na moju stranu.

Broj 8 na leđima desetljećima je u Zadru nosio Jakov Surać.

- Velika mi je čast nositi taj broj. Jakov je dugo godina bio kapetan Zadra, ostavio je tu neizbrisiv trag i nadam se da ću svojim igrama opravdati nošenje tog dresa.