PK Zadar je s postavom od 8 plivača nastupio na glavnom natjecanju za kadete na Prvenstvu Hrvatske u Sisku.

Na natjecanju je nastupilo 250 plivača iz 31 kluba. Najveći uspjeh ostvarila je Marija Dora Bačić koja je osvojila ukupno 6. mjesto u generalnom poretku mini grand prixa za sezonu 2016/2017.sa čime je natjecanje i počelo.
Svi natjecatelji su isplivali brojne dobre rezultate, do individualnih medalja nije bilo lako ako se uzme u obzir da u konkurenciji najboljih kadeta iz cijele Hrvatske nastupaju plivači 2
godišta. U individualnim disciplinama ekipa Zadra se šest puta plasirala od 4. do 15. mjesta; najbolja kadetkinja kluba, Marija Dora Bačić isplivala je 5.mjesto na 200 prsno, 7.mjesta na 200 mješovito i 200m slobodno, 9.mjesto na 100m prsno, Anja Vulin bila je 13. na 200m leđno, plasman među prvih 15 ostvarila je i Mia Klasić, također na 200m leđno.

Da plivači napreduju i da se kvalitetno radi, dokazuje timski uspjeh: ekipa plivačica PK Zadar  je u ekipnoj konkurenciji od 31 kluba bila 9. ,čime je prestigla ostale klubove iz Dalmacije.  Plivači su na 22.mjestu, zahvaljujući Roku Šangu tj. nastupima jedinog kadeta koji je izborio norme za nastup na PH. O jačini natjecanja govori i podatak da su se na natjecanju rušili i kadetski rekordi Hrvatske.

Put kojim ide PK Zadar sigurno vodi prema još boljim i kvalitetnijim nastupima.
Nakon kadetskog PH, nadolazi niz natjecanja, ljetno klupsko prvenstvo, Plivaton regije 1, prvenstvo Hrvatske za dobne skupine, ljetno županijsko prvenstvo te tradicionalni plivački maraton Preko-Zadar. Pratite PK Zadar!