Škola košarke Zadar u suradnji sa Udrugom Oko Jadrana ugostila je od 22. do 25. lipnja svoje sportske prijatelje iz Slovačke (BSC Bratislava).

Predsjednica Udruge za razvoj hrvatsko - slovačko - čeških odnosa je gospođa Monika Sunara, kojoj se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo, kazao nam je Alen Zdrilić, voditelj Škole košarke Zadar. Dodao je da su mali Zadrani primili u goste 24 dječaka rođenih 2004. i 2006. g. te da su ova zajednička druženja i posjećivanja već dobivaju tradicionalni karakter.

Imali smo priliku naše drage goste odvesti i na izlet na Dugi Otok, gdje nas je u kampu Mandarino ugostio i hrvatski počasni konzul gospodin Ivo Nešpor. A kakav bi to izlet bio bez picigina na plaži Saharun? Uz kupanje, sunčanje i i upoznavanje našeg grada i kulture, odigrano je i nekoliko utakmica, rekao nam je Alen Zdrilić.

Iako je rezultat bio u drugom planu, kao i obzirom na svoj uzrast, spomenimo kako su obje ekipe pokazale lijepu i atraktivnu košarku te da su na kraju malo uspješniji bili domaćini.

Druženje se nastavlja u listopadu, kada će dvije zadarske ekipe krenuti put Bratislave.