Hrvatski nogometni savez objavio je vijest o smrti Nevena Kolića, a Nogometni klub Zadar preko svoje stranice izražava sućut obitelji čovjeka koji je bio vezan za zadarski klub.

Kolić je bio diplomirani inženjer tehnologije i magistar marketinga rođen 1939. godine u Solinama na Dugom Otoku. Studirao je, radio i živio u Zagrebu, ali je neraskidivo bio vezan sa starim krajem, napose s NK Zadrom, veseleći se njegovim uspjesima i tugujući zbog neuspjeha.

Nogometu je posvetio više od pet desetljeća - statusom neumornog volontera, predanošću vrhunskog profesionalca. Uvijek pouzdan, korektan, precizan, nikad ni u kakvom sukobu kamoli aferi. Čovjek i djelatnik bez mrlje na biografiji. Sposoban, otvoren i objektivan, poradi toga svuda vrlo cijenjen i omiljen. Dugo u raznim komisijama nacionalne nogometne unije, najčešće u Natjecateljskoj. Petnaestak godine predsjednik Povjerenstva za Hrvatski nogometni kup. Njegovim odlaskom HNS i Prva liga gube člana čije će se djelo doista pamtiti. Izražavajući sućut obitelji u ovim teškim trenucima, ali i zadržavajući ponos što je Neven Kolić utkao toliko pozitivnoga u državni nogometni pokret.