U utorak od 19 do 21 sati na Pozdravu suncu već treću godinu zaredom obilježit će se Međunarodni dan joge.

U organizaciji događaja u Zadru sudjeluju indijska ambasada u Zagrebu, Grad Zadar, Art of living i gotovo svi joga centri u gradu Zadru.

- Želja nam je da se priključi što veći broj naših građana i turista, bez obzira na dob i da li su do sada imali iskustvo sa joga vježbama, javljaju organizatori dodajući da u Zadar stići i veleposlanik Sandeep Kumar.

Međunarodni dan joge (MDJ) slavi se 21. lipnja svake godine diljem svijeta. Hrvatska je jedna od 177 zemalja svijeta koja je podržala indijsku rezoluciju proglašenja MDJ u Ujedinjenim narodima 2014. godine.

Prošle godine, indijsko veleposlanstvo organiziralo je MDJ u 14 drugih odabranih hrvatskih gradova. Snimke tih događaja bile su prikazane kao dio globalnog prijenosa svjetskih joga manifestacija. U 2017. indijsko veleposlanstvo organizirat će MDJ na višem nivou tako što će od 18. do 25. lipnja program biti predstavljen u 23 grada.

Program je organiziran u suradnji s gradskim upravama, turističkim zajednicama, Jogom u svakodnevnom životu, Hrvatskim savezom za jogu, Umijećem življenja, Iskconom, Medical Yoga centrom, Zen jogom i drugim joga udrugama. 

Može se reći da je joga mnogo više od tjelesne aktivnosti. Vježbanje iste i njena filozofija omogućuju nam da dostignemo novu dimenziju samog sebe, pružajući nam potpun pristup zdravlju i dobrobiti. Joga podrazumijeva osjećaj unutarnje samo discipline, pomaže nam obnoviti ravnotežu i uvelike pruža potreban osjećaj jasnoće. Kroz njenu snagu ujedinjenja, mi težimo cjelovitosti i jedinstvu sa svijetom. 

MDJ je događaj otvoren za javnost u svim gradovima. Indijsko veleposlanstvo poziva građanstvo da postanu dio ovog izvanrednog putovanja na koje smo se uputili u potrazi za mirom, harmonijom i srećom. S obzirom na turističku sezonu, organizatori očekuju da će privući mnogo turista te prikazati Hrvatsku kao uistinu multikulturalno i multidimenzionalno društvo. Program će biti globalno popraćen. Za vježbanje je potrebno ponijeti sa sobom samo prostirku ili deblji ručnik.