Od 8. do 11. lipnja u Brnu u Češkoj održale su se 6. Europske igre mladih za osobe s invaliditetom. U PK Zadar poziv je stigao od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

U Brnu se natjecalo 700 mladih sportaša u dobi od 10 do 26 godina iz 16 zemalja i to u 4 sporta: atletika, plivanje, boćanje i stolni tenis.Hrvatsku je zastupalo 12 plivača, 7 stolnotenisača i 6 boćara.

U sastavu Hrvatske plivačke reprezentacije nastupila je i Lucija Mijolović i njena trenerica Danijela Kurtin, prof. 

Lucija je nakon kvalifikacijskih nastupa na 50m slobodno i 100m prsno osvojila 2 srebrene medalje. Sa rezultatima 44.30 na 50m slobodno i 2:00.47 na 100m prsno pokazala je dobru formu a trenerica Danijela Kurtin zadovoljna je postignutim.

Ispred Lucije je tjedan dana odmora nakon čega kreću intenzivne pripreme za Europsko prvenstvo za plivače s Down sindromom koje se odvijaju u Parizu u listopadu. Na ovo EP Hrvatska putuje, po prvi puta, sa 3 plivačice. Marija Pinjuh i Petra Vičan plivačice su zagrebačkog Natatora a u Češkoj su također doplivale do međunarodnih odličja. Sve to najavljuje posebno lijepo EP za Hrvatsku reprezentaciju plivača s Down sindromom.