U nedjelju 14. svibnja u Kotoru u Crnoj Gori održana je trialon utrka srednje distance Ocean Lava Montenegro.

Riječ je o utrci na kojoj se pliva, vozi bicikl i trči. Na utrci je nastupilo oko 200 natjecatelja, od čega 34 žene. Plivalo se 1,9 km, nakon čega je slijedila dosta teška dionica na biciklu od 90 km s više od 700 m visinske razlike, a na kraju se trčalo 21 km po jako vrućem vremenu. Cilj je bio ispred gradskih zidina u Kotoru. Na utrci su sudjelovala dva člana Triatlon kluba TNT Zadar i sedam članova Triatlon kluba Zadar.

Predstavnici Triatlon kluba TNT Zadar su bili Daniel Filić i Iva Perinić. Daniel je završio utrku za 5 sati i 1 minutu, dok je Iva odradila za 6 sati i 31 minutu. Najbolji rezultat od Članova TK Zadar imao je Ivan Tuta.

„Utrka je bila odlična, s odličnim ambijentom i vrhunskom organizacijom. Odradio sam mirno, bez prevelikog forsiranja. Veoma sam ponosan na Ivu kojoj je ovo bio prvi nastup na ovoj distanci" poručio je trener Triatlon kluba TNT Zadar Daniel Filić.

Ovakav sportski spektakl do sada nije održan u Crnoj Gori, a nedjeljni sportski dan u Kotoru obilježili su i zadarski sportaši čime su pokazali kako je triatlon rastuća grana u Zadru. Svima koji su sudjelovali čestitamo i želimo puno uspjeha na slijedećim utrkama