Ovaj vikend u organizaciji KSV Zadar održano je 3. kolo Alpe Adria natjecanja za tekuću sezonu. Na natjecanju je nastupilo 130 skakača iz 6 zemalja. Osim članova Alpe Adrie (Austrija, Italija, Srbija i Hrvatska) nastupili su i gosti iz Nizozemske i Madjarske.

KSV Zadar predstavljali su: Bura Huljev, Lora Magaš, Cvita Kosović, Nea Vukić, Hana Kovačević, Nika Cerovečki, Diego Bajlo, Luigi Čurković, Marko Profaca, Luka Živaljić, Matej Nevešćanin, Karlo Perić, Marko Huljev, i Patrik Samardžija.

Osvojeno je 11 medalja od čega 6 zlata, 3 srebra i 2 bronce čime je KSV Zadar i najuspječniji klub natjecanja.

Juniorka Hana Kovačević osvojila je dva prva mjesta sa daske 1 i 3 metra. U istoj disciplini Nika Cerovečki bila je druga na obe discipline. Kadet Diego Bajlo osvojio je peto mjesto sa daske 1m i treće mjesto sa daske 3metra. Kadetkinja Bruna Huljev osvojila je 8 mjesto sa daske 1m i 5 mjesto sa daske 3 metra. Kod mladjih kadeta Matej Neveščćanin uvjerljivo je osvojio prvo mjesto na obje discipline dok je Marko Profaca osvojio drugo mjesto sa daske 3m i treće mjesto sa daske 1m. U istoj kategoriji Marko Huljev osvojio je 11 mjesto, a Luka Živaljić 15 mjesto. Kod kadetkinja dva uvjerljiva prva mjesta osvojila je Lora Magaš, a odličnim nastupom sa daske 1m ostvarila je i ulazak u kadetsku eprezentaciju za 2017 godinu. U kategoriji početnika nastupili su Luigi Čurković 5 mjesto, Patrik Samardžija 9 mjesto, Cvita Kosović 6 mjesto i Nea Vukić 9 mjesto. Skakače su vodili treneri Goran Cerovečki i Šime Perić.

Za mjesec dana očekuje nas nastup na završnici Alpe Adria natjecanja u Grazu.