U Zagrebu je u subotu, 29.04. održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za dobnu skupinu mlađi dječaci (do 13 godina). Na Prvenstvu je nastupilo 154 mladih hrvača iz 20 hrvatskih hrvačkih klubova. Hrvački klub Zadar nastupio je sa sedam svojih predstavnika u pet težinskih kategorija:

Do 36 kg Dominik Zekanović
Do 40 kg Marino Kovačević
Do 49 kg Josip Šumski i Šime Urić
Do 54 kg Šime Potočnjak
Do 59 kg Roko Strika i Luka Kevrić

Ove godine najuspješniji su bili Josip Šumski koji je nakon četiri pobjede osvojio prvo mjesto i Roko Strika sa tri pobjede i jednim porazom u finalu natjecanja osvajanjem drugog mjesta na ovom izuzetno važnom natjecanju za uzrast mlađih dječaka.

Josip je pobjedio predstavnike: Petrinje, Sesveta, Herkula (Zagreba) i u finalu predstavnika Vindije (Varaždin) dok je Roko isto tako odlično otvorio natjecanje i pobjedio predstavnike: Zagreba, Podravke (Koprivnica), Petrinje dok je u finalu izgubio od iskusnijeg i godinu dana starijeg predstavnika Hrvatskog dragovoljca (Brezovica). U hrvačkom klubu Zadar do sada smo imali velik broj pojedinačnih medalja i odličnih rezultata o kojima smo uvijek i objektivno izvještavali sa svakog natjecanja međutim ovaj rezultat smatramo jednim od najvećih rezultata od osnutka našeg kluba. Cilj nam je bio stvoriti sportaše, a ne mlade zvijezde koje u najbitnijim trenutcima prestanu trenirati zbog nedostatka motivacije. Josip je član Hrvatskog hrvačkog Saveza od 2010. godine i tek sada možemo reći da je dovoljno sazrio za osvajnje sportskih rezultata koji ne predstavljaju jedini prioritet ali mogu biti veliki pokretač za ostale članove kluba.

Bitno je naglasiti da već duže vrijeme hrvački klub podupiru samo roditelji djece i trener, što dugoročno nikako nije dobro, ni lako, budući da je na takav način teško steći i osnovne uvjete za rad, a kamoli postizati uspijehe i podići kvalitetu na zavidnu razinu, ali nekako uz Božju pomoć i predani rad ipak uspijevamo.

Zahvalni smo svim našim sponzorima i donatorima kojih je nažalost vrlo malo, ali bez njih ne bi bilo moguće pripremiti naš Međunarodni turnir koji se održava već 6. godinu za redom u srpnju (ove godine 08.07.) na Poljani Ivana Pavla II. (Gradski Forum).

Kad bi postojalo malo više interesa za sportove poput hrvanja, a bitno je naglasiti da smo jedini hrvački klub u našoj Županiji i promoviramo Olimpijsko hrvanje, mogli bi smo postići puno značajnije sportske i odgojne rezultate.