Mjesni odbor Raštević i MNK Raštević uz veliku financijsku i moralnu pomoć mještana, sponzora i Grada Benkovca, organizirali su šesti po redu tradicionalni varoški turnir pod nazivom Kup sv Jure. 

Turnir je organiziran povodom fešte i nebeskog zaštitnika Raštevića sv. Jure . Na turniru je sudjelovalo osam ekipa s nazivom svog prezimena: Čirjaci, Tadići, Jurjevići, Brkljače (Krš), Banovići, Brkljače (centar), Tepše i Klarice.

Prije početka turnira položeni su vijenci na spomenik svim poginulim hrvatskim braniteljima I civilnim žrtvama Raštevića.

Sve ekipe su iskazale veliko želju da osvoje ovaj prestižni varoški turnir i to su pokazale na terenu tijekom cijelog dana.Svaka utakmica bila je puna ,žestokih duela za svaku loptu i navijači su uživali u kvalitenom nogometu ,prilikama,potezima i golovima..Prije finala odigrane su dvije revijalne utakmice, gdje su se međusobno sastale dvije ekipe tića iz Raštevića te veterani Raštevića i Raštevićki zetovi. Na poluvremenu finalne utakmice bilo je potezanje konopa između domaćih muških i ženskih ekipa Vrpljani i Selo.Vrpljani su bili pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji

U velikom finalu sastale su se Jurjevići i Brkljače.Jurjevići su imali veliki motiv jer su također prije dvije godine izgubili u finalu od starih rivala Brkljača U početku utakmice igralo se previše oprezno, u ispitivanju snaga i taktike protivnika. .Brkljače su u prvom dijelu povele 1:0 ,kada je Marino Brkljača izvodio slobodan udarac i lopta se odbija od živog zida i Sebastijan Brkljača topovskim udarcem pogađa mrežu Jurjevića. U drugom poluvremenu Jurjevići su krenuli žestoko u velikoj želji da izjednače rezultat.Jurica Jurjević je iz brze kontre solo akcijom izjednačio rezultat na 1:1.Do kraja utakmice bilo je obostranih šansi ali ipak utakmica je završila pravednim remijem 1:1.Pristupilo se izvođenje sedmeraca i Brkljače su bile sretnije , uspješnije i na kraju zasluženo pobjedile 4:3. Brkljače su po četvrti put osvojile ovaj prestižni turnir i to je bio razlog za njihovo veliko slavlje . Prijelazni pehar pobjedničkoj ekipi Brkljače uručio je gradonačelnik Grada Benkovca Branko Kutija.Turnir je trajao cijeli dan i organizator je priredio bogatu ponudu jela i pića.Nakon proglašenja pobjednika,nastavljena je velika fešta uz pjesmu i veselje.

-Šestu godinu za redom organiziramo ovaj tradicionalni varoški turnir ,koji postaje prepoznatljiv u cijeloj Benkovačkoj okolici i našoj Županiji.Svi naši mještani cijelu godinu žive i pripremaju se na poseban način za ovaj turnir, jer su svjesni koliko im on znači za druženje i promociju našeg Raštevića. Velika hvala svim mještanima, sponzorima, Gradu Benkovcu koji su pridonijeli da možemo organizirati ovakvu feštu za pamćenje-rekao je Dinko Čirjak predsjednik MNK Raštević

RAŠTEVIĆ - Igralište kod škole. Gledatelja: 1000. Suci: Srećko Škorput i Nevenko Zdrilić.

FINALE: BRKLJAČE -JURJEVIĆI 1:1 ( 4:3)

BRKLJAČE: Marin Brkljača-Fuks, Hrvoje Brkljača, Marijo Brkljača, Sebastijan Brkljača(1),Dragan Brkljača, Marino Brkljača, Marko Brkljača,Matko Brkljača,Lukas Brkljača i Šime Brkljača. Voditelj ekipe Jadera Brkljača.

JURJEVIĆI: Ivica Jurjević, Jurica Jurjević(1), Stipe Jurjević, Ivan Jurjević, Marko Jurjević, Marino Jurjević, Mate Jurjević, Elvis Jurjević, Mihael Jurjević,Pjer Jurjević,. Voditelji ekipe Niko i Zdenko Jurjević.

Najbolji pojedinci :

Najbolji vratar-Hrvoje Brkljača

Najbolji strijelac s 4 postignuta gola -Nikola Čirjak

Najbolji igrač-Sebastijan Brkljača


Tekst i foto: Marko Ledenko-Mane