Noćas je nakon duge i teške bolesti u 52. godini preminula Kornelija Matešić-Sikirić, jedna iz reda najboljih zadarskih atletičarki svih vremena, javlja Narodni list.

Bila je prvakinja Hrvatske na 800 metara u Splitu 1984.,juniorska prvakinja Hrvatske u krosu iste godine u Osijeku, kao i juniorska prvakinja Jugoslavije na 400 m u Ohridu, Makedonija. Mlađejuniorska prvakinja Jugoslavije na 600 metara u Subotici 1982. nastupila je za juniorsku reprezentaciju Hrvatske, juniorsku i seniorsku reprezentaciju bivše države, na Balkanskim atletskim igrama za seniorke u štafeti 4 x 400 u Staroj Zagori u Bugarskoj 1985. Najbolji rezultat na 400 metara bio joj je 54,76, a 2.02,73 na 800 metara. Izabrana je 1984. i 1985. za najbolju sportašicu Zadra.

Nedavno je za doprinos u razvoju atletike u gradu Zadru primila i nagradu Hrvatskog atletskog saveza (na naslovnoj fotografiji u donjem redu treća slijeva, pored predsjednika HAS-a, Ivana Veštića).

Početkom osamdesetih bila je neuhvatljiva na 400 i 800 metara. -To je bila moja ljubav, trčala sam 400 i 600 metara u školi, otišla u Sentu i bila druga na 600 metara u Jugoslaviji - prisjetila se Kornelija (1965.-2017.) za Hrvatski radio prilikom uručenja priznanja.

-Jako sam žalostan. Kao i svi koji smo je poznavali i skupa s njom trenirali, bila je ne samo odlična atletičarka nego još bolja osoba. Baš stalno nasmijana, puna pozitivne energije i optimizma, u najtežim trenucima bolesti hrabro se nosila, ona je nas tješila i bodrila - posebno ganut se Matešić-Sikirić prisjetio Slobodan Miolović, predsjednik ZD županijskog atletskog saveza.

Broji Zadrani iskazali su sućut obitelji i tugu zbog preranog odlaska iznimno drage i hrabre žene pune vedra duha.

-Borbenim duhom, vedrinom i samilosnim srcem mnogima je pokazala kako se svladava životna staza; i ne sumnjam da i tamo već trči...trči i tamo kao što ovdje nikada trčala nije, prepuštajući dušu pustolovnim stazama nebeskih vrtova. Trči u zagrljaj svome Peci, negdje nasred bonace okupljanja - napisao je u svom statusu Branimir Čakić iz Gradske knjižnice Zadar.

Sahrana velike sportašice i atletičarke će biti sutra, u petak, 14. travnja, u 16 sati, na mjesnom groblju u Bibinjama